sâmbătă, 12 octombrie 2013

De ce duh esti insufletit?


Spui si crezi cu tarie ca ai Duhul lui Dumnezeu? Intrebarea mea este ca si a Mantuitorului: Stii tu de ce duh esti insufletit? Isus se adreseaza ucenicului hotarat sa-l urmeze, nu carturarului, sau fariseului. Exista cu adevarat o posibilitate de cunoastere clara personala a prezentei duhului ?

Roada Duhului (nu roadele) este prezentata in epistola catre Galateni si este: dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia, blandeta si infranarea poftelor. Impotriva acestor lucruri nu este lege.(Galateni 5:22.23) In Biblia ta spune cumva ca roada duhului este: cearta, contrazicerea, superioritatea si judecata fata de ceilalti? Biblia mea spune cu totul altceva. Imi spune ca trebuie sa ma verific personal (nu pe ceilalti) cu aceste atribute ale lui Dumnezeu manifestate prin Duhul Sfant.

Crestinul autentic (robul credincios si netrebnic) , va cauta nu "podoaba de afara" , ci "omul ascuns al inimii, in curatia nepieritoare a unui duh bland si linistit". (1Petru 3:3.4)

Insusi Domnul nostru a dat porunca : "Fiti plini de Duh" (Efeseni 5:18) si aceasta porunca este si o fagaduinta ca ea va fi implinita. Tatal a avut buna placere ca in Hristos " sa locuiasca toata plinatatea" si "in El avem totul deplin" (Coloseni 1:19; 2:10)

Dorel Cornei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu