duminică, 24 noiembrie 2013

Dumnezeu, ne cunoaste personal

"Cat despre voi, pana si perii din cap, toti va sunt numarati." Mt. 10:30

"Isus ... ne cunoaste pe toti dupa nume. Cunoaste casa in care traim, si numele fiecarui locuitor. Uneori a dat instructiuni ucenicilor sa se duca la o anumita strada, un anumit oras, o anumita casa, pentru a gasi una din oile sale. Fiecare persoana este totalmente cunoscuta de catre Isus, ca si cand ar fi unica pentru care Mantuitorul, Si-a dat viata." (HLL, 429)

Cauta in Fapte 10:5,6 si citeste ce inregistreaza medicul Luca despre instructiunile date lui Corneliu de catre un inger : "Trimite acum niste oameni la Iope, si chiama pe Simon, zis si Petru. El gazduieste la un om, numit Simon tabacarul, a carui casa este langa mare : acela iti va spune ce trebuie sa faci."

Noteaza bine preocuparea lui Dumnezeu personala pentru Petru. In primul rand, relatia intima cu ucenicul Lui. Cunostea atat numele cat si prenumele: Simon Petru. Tatal ceresc marcase bine drumul si destinatia ucenicului. Candva intr-un timp anume el se va gasi in Iope. Domnul nu pierde din vedere fata nici unui singur suflet din familia omeneasca. Lui Corneliu i se daduse practic adresa lui Simon : "Simon tabacarul, a carui casa este langa mare."

Pentru a ne impresiona si mai tare de cunostinta intima si profunda ce o are fata de noi si grija perfecta, Mantuitorul spune: " pana si perii din cap, toti va sunt numarati". Cele mai nesemnificative detalii din viata noastra sunt descoperite vederii Lui.

Dorel Cornei



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu