sâmbătă, 15 februarie 2014

Cat este de departe rasaritul de apus

Cat este de departe rasaritul de apus, atat de mult departeaza El faradelegile noastre de la noi. (Ps., 103:12).

O pioasa batrana din Scotia, este intrebata de catre o prietena, daca vreodata diavolul i-a reprosat pacatele comise : "Da, si cand o face, il trimit la rasarit ". "Si cand revine dupa o vreme, pentru a te defaima? " - insista prietena. "Atunci - raspunse batrana- il trimit la apus " . " Si cand se intoarce de la apus?" "Oh, draga mea - raspunse triumfatoare batrana crestina -il vad alergand intre rasarit si apus !"

Ce binecuvantata fagaduinta pentru fiecare dintre noi ! "Cat de departe este rasaritul de apus, atat de mult a indepartat Dumnezeu faradelegile noastre ". Diavolul nu poate gasi pacatele noastre marturisite pentru ca Isus le-a indepartat in locul unde nu poate avea acces.

"Eu iti sterg faradelegile ca un nor , si pacatele ca o ceata ", (Is., 44 : 22).  Putem declara impreuna cu scriitorul inspirat : "ai aruncat inapoia Ta , toate pacatele mele "(Is.,38:17). Ai incercat vreodata, sa vezi ceva care se gaseste in spatele tau ? Dumnezeu a aruncat pacatele noastre inapoia Sa, pentru ca nu doreste sa le mai vada. " Le voi ierta nelegiuirile, şi nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatele şi fărădelegile lor " , (Evrei 8:12).

De multe ori Satana, mentine asupra capului meu, pacatele din trecut. Doreste sa ma faca sa ma simt disperat si cazul meu , de nerezolvat si ca pentru un timp sunt probat, pus la proba. Afara cu gandul asta ! Prin intermediul sangelui Mantuitorului iubit faptele mele de ieri sunt sterse in totalitate. "Este Slava Lui sa ne inconjoare cu bratele iubirii Sale, pentru a lega ranile noastre si a ne curati de orice nelegiuire ". (CC, 55).

Dorel Cornei



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu