miercuri, 12 februarie 2014

Restituirea trebuie facuta !

Daca nelegiuitul, da inapoi zalogul, intoarce ce a rapit, urmeaza invataturile care dau viata si nu savarseste nici o nelegiuire, va trai negresit, si nu va muri. (Ezechiel 33: 15).

Primul impuls al inimii cu adevarat convertite este de a "face curatenie" ,  de a pune lucrurile in ordine. Cand Zacheu a fost vizitat in casa lui de catre Mantuitorul, a declarat : "[...] ; si daca am napastuit pe cineva cu ceva, ii dau inapoi impatrit." (Luca 19:8 up). Pocainta sa a fost autentica, urmata imediat de o reforma.

Atunci cand Domnul Isus, intra in inima, toate practicile rele sunt abandonate. In plus se incearca rezolvarea incidentelor neplacute si rele din trecut. Acolo unde este necesar se va face restituirea ca proba a convertirii sincere si adevarate. Domnul spune : "Daca nelegiuitul, da inapoi zalogul, intoarce ce a furat, [...] nu va muri."

Dorel furase o cantitate mare de pepeni pentru a-si satisface instinctul de hot, si a face rost de banii atat de necesari pentru el. Ani si luni in sir dupa acest eveniment, de fiecare data cand Dorel se ruga la Dumnezeu, o gramada mare de pepeni statea intre el si Dumnezeu. Rugaciunile lui nu puteau depasi gramada aceea de pepeni. O scrisoare de marturisire si un cec cu suma despagubirii totale catre respectivul pagubit, au schimbat tabloul in intregime. Au disparut pepenii aceia deranjanti din timpul momentelor de rugaciune. Din nou rugaciunile lui Dorel urcau la tronul de har fara nici un impediment.

Crestinul adevarat, trebuie sa-si reprezinte Stapanul in fiecare moment al vietii lui. In toate tranzactiile comerciale trebuie sa-l descopere pe Isus Hristos. Castigarea excesiva, inselarea unei persoane "in limita legii", trebuie neaparat marturisita si sa restituie pe cat posibil, pentru a nu-si dezonora Stapanul. Dumnezeu personal, promite viata, ca recompensa sigura, tuturor celor care procedeaza astfel  !

Dorel Cornei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu