marți, 4 februarie 2014

Pocainta lui David

Ai mila de mine, Dumnezeule in bunatatea Ta ! Dupa indurarea Ta cea mare, sterge faradelegile mele ! (Psalmii 51:1).

Un scriitor inspirat al bibliei spune despre David ca era :"om dupa inima lui Dumnezeu", (1 Sam.13:14). La prima vedere aceasta declaratie pare ciudata. Datorita pozitiei inalte si a cunostintei primite , David a fost unul dintre cei mai  mari pacatosi ai Vechiului Testament. A fost vinovat de imoralitate. Trimitandu-l pe credinciosul Urie la o moarte sigura, a fost un criminal. Foarte multi ani datorita faptelor sale rele a " facut pe dusmanii Domnului sa-L huleasca" (2 Sam.12:14). Fara nici o indoiala omul acesta care decazuse atat de mult a devenit un "om dupa inima lui Dumnezeu ".

Si daca josnica a fost caderea lui David, recuperarea lui este o binecuvantata lectie de succes si curaj pentru noi toti. Ilustreaza frumusetea reconcilierii dintre un Mantuitor si un pacatos. Un mare pacatos poate sa devina un mare sfant. Trebuie doar sa parcurga acelasi drum pe care la parcurs David ; acela de marturisire si pocainta.

Pocainta lui David a fost sincera si adanca. " Am pacatuit impotriva Domnului !" exclama atunci cand Natan ii arata pacatul facut. Nu a fost facut, nici un efort din partea lui David pentru a-si scuza sau diminua vina. Nu a simtit dusmanie impotriva lui Natan pentru ca i-a spus cine era vinovatul. David a vazut imensitatea pacatului si necuratia sufletului sau. Ura pacatul facut. Intelesese dragostea lui Dumnezeu, cel pe care-L ofensase. Dorea purificarea, refacerea legaturii sale cu cerul. Urmand drumul sincerei pocainte marii pacatosi pot ajunge oameni dupa inima lui Dumnezeu.

Dorel Cornei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu