duminică, 9 februarie 2014

Marturisim greselile noastre cu ....

Marturisiti-va unii altora pacatele si rugati-va unii pentru altii , [...], (Iacov 5:16).

Evanghelistul Moody , a declarat odata: " Multe reuniuni de rugaciune sunt distruse de catre barbati si femei care cauta sa se roage dar nu pot sa o faca, pentru ca vietile lor nu sunt integre."

Nimeni nu poate sa fie nedrept cu omul si drept cu Dumnezeu. Ultimele sase din cele zece porunci, se centreaza pe relatia noastra cu aproapele -- acela care locuieste in comunitatea noastra, acela care frecventeaza aceeasi biserica, care locuieste cu noi in aceeasi casa. Daca suntem credinciosi cu Dumnezeu trebuie sa o demonstram si cu aproapele nostru. Textul nostru de astazi ne da formula divina pentru a face lucrurile corect : "Marturisiti-va unii altora pacatele voastre."  Atentie ! Textul ne spune sa ne marturisim pacatele noastre nu "pacatele vecinilor nostri". Aceasta din urma conduce la complicatii ulterioare si la intelegeri gresite.

Afirmatia cea mai grea de spus in toate limbile pamantului este : "Imi pare rau" sau "Am gresit. Iarta-ma!". Dar ele sunt cuvinte de o noblete fina. Sa spui : "Imi pare rau", nu este o dovada de slabiciune. Descopera adevarata maretie a caracterului tau. " Un om nu trebuie sa se rusineze atunci cand isi recunoaste greseala facuta, care tradus in alte cuvinte este mai intelept decat a fost ieri, cand nu a recunoscut-o", (Papa).

Daca ai vorbit nedrept, nepoliticos sau rau intentionat asupra unei persoane, trebuie sa-ti marturisesti vina persoanei in cauza si sa-i ceri iertare. Trebuie sa mergi cu spiritul lui Isus si de autocondamnare nu cu un spirit de justificare. Cand procedezi astfel, rezultatul este minunat !

"Dacã mândria si egoismul ar fi lãsate deoparte, cinci minute ar fi suficiente pentru îndepãrtarea celor mai multor dificultãti ", (EW, 119).

Dorel Cornei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu