marți, 11 februarie 2014

In cazul cand fratele nostru are ceva impotriva noastra

Asa ca, daca iti aduci darul la altar, si acolo iti aduci aminte ca fratele tau are ceva impotriva ta, lasa-ti darul acolo inaintea altarului si du-te intai de impaca-te cu fratele tau; apoi vino de adu-ti darul, (Matei 5 :23,24.).

Daca Isus ar fi astazi langa noi, cu siguranta ar vorbi astfel : "Nu astepta implinirea unei binecuvantari daca esti in dusmanie cu aproapele tau. Cunosti ca exista cea mai mica divergenta intre tine si fratele tau, cauta sa o solutionezi inainte de a primi binecuvantarea intalnirii cu fratii din biserica ".

Cei care l-au ascultat pe Mantuitorul au realizat ca fratele nostru facea referinta la un alt evreu. Astazi putem aplica membrilor din biserica noastra. Dar intr-un sens mai larg , Domnul Isus ne-a invatat ca fratele nostru sunt toti oamenii. Trebuie atunci sa traim in armonie pe cat posibil cu toti oamenii care ne inconjoara daca dorim ca pacea lui Dumnezeu care intrece orice cunostinta, sa curga vertiginos prin viata noastra.

Isus nu a spus : "Daca tu ai ceva cu fratele tau du.te si impaca-te". El a declarat, du-te si impaca-te cu el daca iti aduci aminte ca el are ceva in inima lui impotriva ta. Inspiratia divina ne sfatuieste cum sa ne apropiem crestineste de fratele suparat. "In cazul cand tu ai comis o fapta rea si el douazeci, mergi si marturiseste-ti aceasta singura fapta ca si cum ai fi principalul vinovat ". (RH 16-12-1884). O apropiere de genul acesta rareori da gres. Gheata se va topi si fratele nostru se va impaca cu noi atunci cand mergem la el cu Duhul lui Hristos Isus.

Dorel Cornei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu