vineri, 7 februarie 2014

Luati cu voi cuvinte de cainta si [...],

Aduceti cu voi cuvinte de cainta si intoarceti-va la Domnul. Spuneti-I: "Iarta toate nelegiuirile, primeste-ne cu bunavointa, [...] ",
 (Osea: 14:2).

Pacatul reduce la tacere vocea lui Dumnezeu care vorbeste inimii pacatosului. De asemenea nelegiuitul nu are nici cea mai mica dorinta de a vorbi cu Creatorul sau. Acesta opreste toata comunicarea.

Pacatul introduce probleme grave in familia omeneasca.Vointa rea, remuscarea si ura, trezesc sentimente rele. Persoanele implicate nu-si mai vorbesc. Intre ei se ridica un mare zid de separare.

Exista doar o cale pentru a combate o situatie ca aceasta, fie separarea intre pacatos si Creator sau intre prietenii pamanteni. Profetul vine cu solutia : "Luati cu voi cuvinte , si intoarceti-va la Domnul !" trebuie intrerupta linistea, trebuie refacuta comunicarea. Din nou trebuie instituit dialogul.

Multumiri fie aduse lui Dumnezeu ca se poate trece peste prapastia creata de pacat. Se poate consilia si supera discordia. Ura si rautatea pot fi distruse, si vointa rea eliminata. Tot ce trebuie sa facem, este sa "luam cu" noi  "cuvinte" in spiritul lui Isus. In primul rand , Dumnezeu ne invita sa comunicam cu El si sa procedam corect spunandu-I : "Iarta toate nelegiuirile, primeste-ne cu bunavointa !" Acestea sunt cuvinte adevarate de cainta si de rugaciune fierbinte. Comunicarea este refacuta. Dumnezeu iarta cu putere din belsugul Harului Sau.

Daca ai vreo problema cu Dumnezeu sau cu vreunul dintre cei care te inconjoara, de ce nu "iei cu tine cuvinte" sa rezolvi situatia creata ? Fericirea te invita sa procedezi astfel !

Dorel Cornei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu