miercuri, 20 iunie 2012

CREDINTA SPULBERA FRICA


Nu te teme, turmă mică, pentru că Tatăl vostru vă dă cu plăcere împărăţia. - Luca 12:32

Patricia a fost dintotdeauna o femeie sociabilă, dedicată cu totul familiei ei şi un sprijin pentru fetele ei adolescente. Dar acum toate fetele se căsătoriseră şi plecaseră la casele lor, iar soţul ei era tot mai ocupat la serviciu.

Prin urmare, Patricia rămânea singură noapte după noapte, întrebându-se care mai era scopul vieţii ei. Frica îi dădea târcoale în timp ce încerca să doarmă în casa pustie.

În momentul acela a realizat că, dacă nu-şi controla temerile, ele aveau să devină o adevărată problemă. Trebuia să găsească un alt subiect la care să se gândească. Atunci s-a îndreptat spre Dumnezeu. I-a cerut să îi dea alt scop clar pe care să îl urmeze, în situaţia în care nu mai avea pe nimeni în casă. Şi Dum­nezeu i-a răspuns.
Ea a înţeles că putea să devină o femeie nemulţumită şi neliniştită, care se gân­dea numai la singurătatea ei, sau că putea să îşi accepte situaţia şi să le adreseze altora cuvinte pline de bucurie.

Patricia şi-a concentrat atenţia asupra unor promisiuni de acest fel: "Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde" (Ier. 29: 11).
Ce promisiune frumoasă! Dumnezeu ne alungă temerile prin asigurarea că ne pregăteşte un viitor nou. Indiferent de circumstanţele în care te afli, Dumnezeu a plănuit pentru tine un viitor bun. Domnul nostru spune: "Nu te teme, turmă mică, pentru că Tatăl vostru vă dă cu plăcere împărăţia" (Luca 12:32). "Fiţi tari şi nu vă temeţi!" (Is. 35:4)

Patricia a găsit o soluţie pentru a scăpa de temerile ei prin îndreptarea gân­durilor spre scopul pe care a simţit că Dumnezeu îl are pentru ea. Ea a aşezat în centrul gândurilor ei chemarea Lui. Ea a ales această alternativă pozitivă, în loc să-şi concentreze gândurile asupra singurătăţii ei şi a pericolelor posibile.
Ea a privit la Dumnezeu, cetatea ei de scăpare, care i-a dat un nou scop în viaţă. Ea nu a mai fost o victimă a circumstanţelor vieţii.

Patricia a acceptat realitatea că Dumnezeu este mai puternic decât temerile ei. "Teama izvorâtă din neîncredere va fi spulberată de o credinţă vie" (Mărturii pentru pastori, pag. 226).

Frica îşi imaginează ce e mai rău. Credinţa vede binele pregătit de Dumnezeu.

Credinţa este încrederea că El are planurile cele mai bune pentru viaţa noastră. Când te cuprinde frica, lasă ca ea să fie alungată de credinţă. Îndreaptă-ţi gându­riie spre promisiunile puternice ale lui Dumnezeu şi fii plin de speranţă!

Mark Finley

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu