luni, 23 aprilie 2012

Adevarata bogatie


Pr 19:6 Omul darnic are mulţi linguşitori, şi toţi sînt prieteni cu cel ce dă daruri. -
Care a fost cel mai darnic Om care a existat pe pământul acesta?

Mt 22:19 Arătaţi-Mi banul birului.`` Şi ei I-au adus un ban (Greceşte: dinar.).Mt 22:20 El i -a întrebat: ,,Chipul acesta şi slovele scrise pe el, ale cui sînt?``Mt 22:21 ,,Ale Cezarului,`` I-au răspuns ei. Atunci El le -a zis: ,,Daţi dar Cezarului ce este al Cezarului, şi lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu!``

Fiecare moneda, ban, bilet Etc. reprezinta puterea statului care l-a fabricat. Dorinta de imbogatire se invarte in jurul banilor. Filozofia lumii este urmatoarea: Cu cat ai mai multi bani, cu atat esti mai puternic.
Isus nu se lasa tentat si spune ca banul nu este al lui Dumnezeu ci persoana.Isus a murit pentru persoane nu pentru ca sa te îmbogățească pe tine.(cu case, mașini, etc) Dorinta lui Isus era nu de îmbogățire ci de salvare a tot ce era pierdut (persoane, nu  bani).
De ce Isus nu a avut nevoie de bani? El putea sa fie cel mai bogat om din lume. Gandeste-te un pic: a vindecat, orbi, leproși, etc. a înviat morți, a facut vin din apa, etc. 
Daca ar fi perceput o taxa pentru fiecare minune? 
Insa El a ales sa traiasca alaturi de Tatal Lui manifestându-si puterea de Dumnezeu nu spre folosul Lui ci spre folosul nostru al tuturor.
Exista trei categorii de bogati:
  1. bogați -săraci
  2. bogați- bogați
  3. săraci- bogați

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu