luni, 17 decembrie 2012

ATUNCI CÂND BUCURIA ESTE DEPLINĂ


Înaintea Feţe Tale sunt bucurii nespuse. - Psalmii 16: 11

Cu ocazia vizitei sale în Statele Unite, marele scriitor rus Maxim Gorki a fost dus într-un weekend în vizită pe Insula Coney. Gazdele l-au purtat prin tot felul de locuri palpitante. Trecând prin mulţimea zgomotoasă, ei l-au plimbat prin muzee ale ciudăţeniilor, prin palate ale scamatorilor şi pe la spectacole de cabaret, crezând că distinsul scriitor se distra de minune.

La sfârşitul acelei zile aparent perfecte, gazdele l-au întrebat dacă i-a plăcut. Scriitorul a rămas o vreme pe gânduri şi apoi a zis:

- Voi trebuie să fiţi un popor foarte trist!

Gorki avea dreptate. Orice societate a cărei existenţă se bazează pe bucuriile ieftine, de-o clipă, trebuie să fie într-adevăr o societate foarte tristă.

Isus ne oferă ceva cu mult mai bun. El a declarat: "Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s-o aibă din belşug" (Ioan 10: 10). Cuvântul folosit în textul original pentru "belşug" este "supraabundenţă". Isus ne oferă o viaţă de supraabundenţă.

Psalmistul adaugă: ,,[Dumnezeu] nu lipseşte de niciun bine pe cei ce duc o viaţă fără prihană" (Ps. 84: 11). 

Plăcerile durează numai o clipă, dar abundenţa pe care ne-o oferă Dumnezeu nu va ajunge niciodată la capăt. "Voi aveţi totul de­plin în El" (Col. 2: 1O). El ne oferă "desfătări veşnice" (Ps. 16: 11). El satură "după dorinţă tot ce are viaţă" (Ps. 145: 16). Fericirea este rezultatul cunoaşterii şi al împlinirii voinţei lui Dumnezeu (vezi Ioan 13: 17).

Nu există bucurie mai mare decât cea pe care o simţim atunci când ştim că noi ne aflăm în centrul planului lui Dumnezeu. Nu există fericire mai mare decât cea pe care o avem atunci când ştim că suntem plăcuţi Lui. Nu există satisfacţie mai mare decât aceea pe care o avem atunci când îi vorbim unui om despre dragostea Sa.

Fericirea pe care Isus ne-o oferă este de durată. Ea nu este ca nişte baloane de săpun care se sparg la fiecare adiere de vânt. Bucuria pe care ne-o oferă El este autentică. Ea nu este o imitaţie ieftină, vândută la suprapreţ.

Fă astăzi din Isus centrul vieţii tale. El Îţi va da simţământul de plenitudine interioară care va rămâne neschimbat până în ziua în care va veni să te ia acasă.

Mark Finley

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu