joi, 6 decembrie 2012

RECUNOAŞTEREA SEMNELOR


Cărţile de istorie consemnează că al Doilea Război Mondial a început oficial pe data de 1 septembrie 1939. Dar primele împuşcături au fost trase de fapt cu şase zile mai devreme.

Iniţial, Hitler planificase lansarea atacului asupra Poloniei pe 26 august. Cu o seară înainte, câteva unităţi militare erau pregătite de atac. Dar evenimente politice de ultimă oră l-au forţat pe Hitler să amâne invazia. A fost necesară contactarea prin radio a fiecărei unităţi militare şi chemarea lor acasă. Totuşi o unitate militară nu a putut fi contactată.

Pe 26 august, la ora 12:0 I a.m., la data stabilită iniţial, o unitate militară condusă de locotenentul Herzner a atacat şi a capturat gara din oraşul Mosty, luând câţiva prizonieri polonezi. Când Herzner a telefonat la bază pentru a raporta, i s-a spus că a pornit atacul prea devreme. La ordin, el i-a eliberat pe prizonieri şi s-a întors în Germania.

Toată această confuzie ar fi trebuit să fie un semn clar cu privire la intenţiile lui Hitler. Lucru incredibil însă, guvernul polonez a ratat semnul. Ei au lăsat ca incidentul să treacă neobservat. Iar pe 1 septembrie, când naziştii au invadat ţara, polonezii au fost luaţi prin surprindere.

Noi nu vrem să ratăm semnele ultimei „invazii" a lui Dumnezeu din istoria omenirii. Nu vrem să fim luaţi prin surprindere de a doua venire a lui Hristos.

Există numeroase semne care vorbesc lămurit, dar Isus oferă în Matei 24 semnul Său final. EI declară: 
"Evanghelia aceasta a Împărăţiei va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârşitul" (Mat. 24: 14).

Sunt convins că Isus Îşi împlineşte promisiunea. Profeţia aceasta se împlineşte chiar acum. Regiuni impenetrabile sunt atinse de Evanghelie. Mii de pionieri ai Misiunii Globale duc Evanghelia în zone albe. Mass-media îşi exercită influenţa. Posturile de radio şi de televiziune adventiste ajung săptămânal la milioane de ascultători şi telespectatori. It Is Written transmite în prezent în 9 limbi şi în 130 de ţări ale lumii, ajungând chiar şi la cele 200 de milioane de vorbitori de limba arabă din 12 ţări ale Orientului Mijlociu. În martie 1994, Radio Adventist Mondial a început să emită prin doi transmiţători puternici de 250 de kilowaţi în Slovacia, acoperind Africa Centrală şi de Est, India şi Orientul Mijlociu cu vestea bună despre Isus Hristos.

Un alt transmiţător puternic de pe insula Guam trimite emisiunile radio în Asia, inclusiv o mare parte din China. Centrul Media Adventist din Tula (Rusia) realizează zilnic programe în 16 limbi. Acestea sunt numai câteva dintre metodele prin care Dumnezeu vrea să-Şi încheie lucrarea. Într-adevăr, această Evanghelie a Împărăţiei este predicată în toată lumea.

Un lucru este cert: Dumnezeu vrea să grăbească venirea sfârşitului, şi noi nu vrem să ratăm semnele lui.

Mark Finley

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu