miercuri, 9 octombrie 2013

In ascultare

Cine zice ca ramane in El, trebuie sa traiasca si el cum a trait Isus. 1 Ioan 2: 6

Isus a fost gasit "ascultator pana la moarte, si inca moarte de cruce" (Fil. 2:8). Din copilarie Hristos a promovat ascultarea neconditionata  fata de Cuvintele Tatalui Sau. "Este scris" era masura devotamentului sau. In fiecare loc manifesta o ascultare constanta, indiferent de circumstante si misiunile vietii, pana la cruce pe Golgota. Domnul a dat un exemplu de ascultare pentru toate generatiile de oameni: este nevoie de ascultare de Dumnezeu "pana la moarte".

Focurile persecutiei sau aprins pe parcursul secolelor. Fidelitatea reala fata de Cuvantul lui Dumnezeu a adus moartea pentru milioane de credinciosi. Ei au dus "o mare lupta de suferinta" (Evr. 10:32). Au suferit "batjocuri, batai, lanturi si inchisoare; " (Evr. 11:36).

Oameni ca Jan Huss, iubeau adevarul mai mult decat viata. Huss a putut sa se adreseze acuzatorilor sai : 
"Cu o mare bucurie semnez cu sangele meu adevarul pe care l-am predicat in scris si cu vocea mea". Acesti oameni "privind in sus prin credinta, au vazut pe Hristos cu ingerii Lui cum din inaltimile cerurilor ii observa cu un mare interes si compasiune apreciind si aproband credinta si atasamentul lor" (CS 117, 45)

Urmand pe Isus in deplina ascultare uneori atrage persecutie, dar produce si pace, bucurie si fericire interioara. "Daca stiti aceste lucruri, ferice de voi daca le faceti." (Ioan 13:17).  Cunostinta si fapta, produc fericirea. "Ca Fiu al Omului, ne-a dat un exemplu de ascultare; ca Fiu de Dumnezeu ne da putere ca sa ascultam". (DTG 19)

Poti sa "traiesti cum a trait Isus" ?

Dorel Cornei


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu