duminică, 15 iulie 2012

LUCRAREA CIUDATĂ A LUI DUMNEZEU


Ca să-Şi facă lucrarea, lucrarea Lui ciudată, ca să-Şi împlinească lucrul, lucrul Lui nemaiauzit. - Isaia 28:21

În cartea Bitter Harvest se povesteşte că un muncitor la un siloz de cereale din Michigan a confundat o otravă mortală cu un supliment de vitamine şi a amestecat-o cu cereale.

Cerealele au ajuns la vitele, puii şi porcii din multe ferme. Fermierii au fost nevoiţi să izoleze animalele contaminate, să le ucidă şi să le ardă, pentru a pre­veni răspândirea contaminării. Ei ştiau că dacă nu-şi ucid animalele, puteau să pună în pericol toate fermele din Michigan.

Dumnezeu "doreşte ca niciunul să nu piară" (2 Petru 3:9). El vrea "ca toţi oamenii să fie mântuiti şi să vină la cunoştinţa adevărului" (1 Tim. 2:4). Dar există oameni pe care nici chiar Dumnezeu nu îi poate mântui. Ei au ales păcatul şi nu neprihănirea, rebeliunea şi nu ascultarea, egoismul şi nu slujirea altora din iubire. Dacă Dumnezeu ar risca să îi ia la cer, ei ar infecta din nou cerul cu virusul păcatului. Dacă El nu ar interveni pentru a eradica păcatul, efectul lui vătămător ar reuşi să distrugă până la urmă întreg universul.

Dumnezeu ne oferă iertarea de păcatele trecutului şi putere de a duce o viaţă creştină în prezent. Harul Său ne pune la dispoziţie iertare, atunci când cădem şi putere să nu mai repetăm aceleaşi greşeli la nesfârşit.

În ultimă instanţă, El trebuie să intervină. El trebuie să cureţe universul de păcat. "Dumnezeul nostru este «un foc mistuitor»" (Evr. 12:29). Dumnezeul sfânt trebuie în cele din urmă să ardă păcatul în foc. Păcatul şi păcătoşii vor arde în foc complet şi se vor transforma în cenuşă (Mal. 4: 1-3; 2 T es. 2:8; Ps. 37:20)

Dumnezeu ne pune astăzi în faţă două alternative: fie să acceptăm ca El să arda acum păcatul din noi prin prezenţa Duhului Său Sfânt, fie să ardem împreună cu păcatul nostru la revenirea Sa. Dumnezeul iubitor plânge atunci când păcătoşii sunt distruşi.

Distrugerea celor răi este lucrarea Sa ciudată şi neobişnuită, dar este necesar. pentru ca universul să fie un loc sigur pentru totdeauna. Îi vei permite lui Isus sa îşi îndeplinească lucrarea de curăţire în tine? Vei permite focului prezenţei Sale să îţi cureţe sufletul?
Mark Finley

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu