miercuri, 5 februarie 2014

Pocainta vine de la Dumnezeu

Pe acest Isus, Dumnezeu L-a inaltat cu puterea Lui si L-a facut Domn si Mantuitor, ca sa dea lui Israel pocainta si iertarea pacatelor, (FA., 5:31).

Odata, un batran scotian, a fost intrebat de cate persoane au contribuit la convertirea lui. Prietenul lui crestin ramanand surprins de raspunsul batranului ; "Doua !" "Doua ?" il intreba crestinul, --"Poate ca Dumnezeu nu a facut totul ?" " M-a convertit Atotputernicul si eu singur -- raspunse inteleptul batran.--, Eu am facut tot ce se putea impotriva convertirii, si Dumnezeu a facut tot ce se putea in favoarea ei, si el a iesit invingator ". Fara nici o indoiala, aceasta este marturia multora dintre cei care se bucura azi, de puterea salvatoare a Mantuitorului nostru Isus Hristos.

Dumnezeu trebuie sa fi facut totul pentru salvarea noastra. "Nici macar nu ne putem pocai cu adevarat fara ajutorul Duhului Sfant ", (HLL, 145).

Hristos este acela care, prin intermediul Duhului Sau, insufla interiorului inimilor noastre pacatoase, un dezgust pentru pacat si o dorinta dupa ceva mai bun. O spune Biblia in textul nostru de astazi : "Pe acest (Isus), Dumnezeu L-a inaltat cu puterea Lui ca Domn si Mantuitor, ca sa dea lui Israel pocainta si iertarea pacatelor ".

Acest lucru este adevarat. Ca se trateaza de vechiul Israel, sau de noul Israel , Hristos este acela care da pocainta. "Noi nu putem nicidecum sã ne pocãim fãrã ca Duhul lui Hristos sã trezeascã constiinta, dupã cum nu putem fi iertati de pãcatele noastre fãrã Domnul Hristos. Domnul Hristos este izvorul oricãror impulsii bune ", (CC, 26). Ocazional, pacatosul poate sa se rusineze de faptele lui si simtindu-se constrans sa le abandoneze. Dar asta nu inseamna, ca o putere exterioara lucreaza in inima lui. Doar Isus poate sa dea "POCAINTA".  Dorinta sincera pentru a face bine, vine de la Hristos ! Si binecuvantat gand, daca pacatosul "nu i se opune va fi atras spre Isus" , (Id. 30).

Dorel Cornei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu