vineri, 16 noiembrie 2012

BUCURIA LUI ISUS


V-am spus aceste lucruri pentru ca bucuria Mea să rămână în voi, și bucuria voastră să fie deplină. - Ioan 15:11

Jacob Knapp a început să-L caute pe Dumnezeu din toată inima. O vreme fusese apăsat de simțământul de vinovăție, dar într-o zi a înțeles că Isus Hristos l-a eliberat cu adevărat de povara vinovăției. Atunci s-a ridicat de pe genunchi și a privit spre cer cu recunoștință.

Apoi s-a întâmplat un lucru uimitor: Jacob a simțit că Isus cobora spre El cu brațele deschise, gata să-l primească la El.

Iată cuvintele lui: "Sufletul mi-a tresărit de bucurie și am izbucnit în cântări de laudă pentru scumpul Mântuitor. 
Frumosul ciripit al păsărilor părea a se ar­moniza cu cântările mele. Soarele strălucea parcă mai tare. Arborii falnici păreau a face plecăciuni respectuoase. Toată natura surâdea și toate lucrurile însufletite și neînsuflețite îl lăudau pe Dumnezeu cu un glas prea tare și prea clar (chiar dacă până atunci nu-l mai auzisem) pentru a nu-l distinge."

Experiența aceasta a dat tonul întregii sale lucrări pastorale. Ea a fost mo­mentul definitoriu al vieții sale. În acea ocazie, el a descoperit că religia creștină nu este doar o dogmă în care să credem, ci o Persoană pe care să o iubim. Creștinismul este mai mult decât un sistem de convingeri religioase; este o experiență personală cu Dumnezeu. Experiența aceasta cu Dumnezeu este esența.

Căsătoria fără dragoste este sclavie. Doi oameni pot locui împreună, dar pot fi la kilometri distanță unul de celălalt din punct de vedere emoțional. Ei mimează iubirea, rămân împreună de dragul copiilor, dar se simt ca într-o închisoare.

Poate că experiența ta religioasă e la fel. Poate că te simți incătușat de niște reguli rigide. Poate că viața ta religioasă s-a redus la o serie de obligații. Totuși, dragostea schimbă starea aceasta. Relația cu Dumnezeu ne umple inima cu en­tuziasm, cu dragoste și cu cântări de laudă. Inimile noastre cântă în Hristos. Prin El, datoria devine o plăcere. Sacrificiul devine o bucurie. Poruncile Sale se transformă în căi spre fericire.

Prin intermediul lucrării sale, Jacob Knapp a adus la Hristos peste 10 000 de oameni. Poate că tu nu vei avea o experiență a convertirii la fel de evidentă precum a lui. Poate că nici nu ar trebui să te aștepți la o astfel de convertire. Dar poți avea o relație apropiată cu Isus, care să-ți umple viața cu dragostea Sa. Atunci, plin de dragoste. poți merge în lume pentru a o schimba la fel cum a făcut Jacob!

Mark Finley

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu