sâmbătă, 10 noiembrie 2012

RĂSPUNSUL LUI DUMNEZEU S-AR PUTEA SĂ FIE DIFERIT DE RĂSPUNSUL NOSTRU


Doamne, ascultă-mi rugăciunea, pleacă-ţi urechea la cererile mele! Ascultă-mă în credincioşia şi dreptatea Ta! - Psalmii 143: 1

Gary Habermas, decan al Facultăţii de Filozofie din cadrul Universităţii Li­berty, este un cugetător şi, totodată, un om al rugăciunii. El a păstrat lista cererilor de rugăciune pe care le-a făcut în anii 1980. După ce a asistat la o serie de intervenţii şi minuni remarcabile ale lui Dumnezeu, a fost nevoit să tragă concluzia că rugăciunea personală funcţionează.

Odată, când bunica lui de 87 de ani era bolnavă pe moarte, el s-a angajat în rugăciune serioasă lângă patul ei. Spre marea lui bucurie, ea s-a vindecat.

Mai târziu, Debbie, soţia lui de 23 de ani, a fost diagnosticată cu cancer la stomac. El s-a rugat iar, cu şi mai mare seriozitate. Când Debbie a murit, se părea că rugăciunea lui a rămas fără răspuns.

Totuşi, înainte de a se stinge din viaţă, ea i-a spus în şoaptă:

- Dumnezeu mi-a spus două cuvinte: te iubesc.

Debbie s-a îndoit de dragostea lui Dumnezeu toată viaţa ei, dar atunci Gary a realizat că ea era convinsă de dragostea lui Dumnezeu în aceeaşi măsură în care era convinsă de dragostea lui.

Gary a fost foarte îndurerat, dar şi foarte recunoscător. El a descoperit atunci că există un alt tip de vindecare: vindecarea emoţională. Iată ce spune el: ,,Am încredere că Dumnezeu va da un răspuns bun la rugăciunile mele. 
Aceasta nu înseamnă că ştiu şi care este răspunsul."

Gary Habermas a refuzat să rămână inflexibil. El nu a cerut ca Dumnezeu să răspundă la rugăciune într-un anume fel. El nu a adunat în suflet amărăciune. De aceea, a reuşit să vadă frumuseţea mângâierii dragostei divine.

Rugăciunea este periculoasă atunci când o folosim pentru a-L pune pe Dum­nezeu la colţ. Când cerem un răspuns anume, într-un mod anume, la un moment anume, ne jucăm de-a Dumnezeu. Acela care ne iubeşte cel mai mult ştie cel mai bine cum să răspundă la rugăciunile noastre. Fiecare rugăciune sinceră va primi răspuns, dar s-ar putea să nu fie răspunsul pe care îl aşteptam. Creştinii maturi au încredere că Dumnezeu va răspunde la rugăciunile lor în modul pe care El îl consideră cel mai potrivit.

Soluţia lui Dumnezeu poate fi complet diferită de soluţia noastră: "Căci gân­durile Mele nu sunt gândurile voastre şi căile voastre nu sunt căile Mele, zice Domnul" (Is. 55:8).

Dragostea Sa este nemărginită. Înţelepciunea Sa este infinită, puterea Sa este neasemuită. Putem avea încredere că dragostea Sa nemărginită va determina înţelepciunea Sa infinită să ne împărtăşească din puterea Sa neîntrecută răs­punzând rugăciunilor noastre aşa cum crede El că e cel mai bine.

Mark Finley

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu