marți, 6 noiembrie 2012

CONVERTIREA ADUCE O SCHIMBARE!


Şi v-aţi îmbrăcat cu omul cel nou, care se înnoieşte spre cunoştinţă, după chipul Celui ce l-a făcut. - Coloseni 3:10

Un tânăr musculos şi înalt, pe nume Chuck, a venit într-o zi la uşa lui Pat, un membru al unei bande de răufăcători. Pat era singur acasă. Chuck l-a întrebat direct:

- Eşti gata?

- Pentru ce?

- Să jefuim brutăria, i-a răspuns Chuck rânjind satisfăcut.

Cu câteva săptămâni înainte de aceasta, cei doi stabiliseră "să dea lovitura" imediat ce Pat reuşea să umble din nou pe picioare, pentru că fusese împuşcat în timp ce jefuiau o casă. Ezitând, Pat a început să-i explice:

- Chuck, în urmă cu câteva zile mi s-a întâmplat ceva.

- Ce s-a întâmplat?

- Am fost salvat.

- Cum adică?

- L-am primit pe Hristos ca Mântuitor.

Pat i-a povestit cum a fost la biserică, cum s-a făcut un apel, cum şi-a mărturisit păcatele şi a primit iertare şi cum a găsit pacea cu Dumnezeu.

Chuck a privit o clipă pe fereastră şi apoi s-a întors spre prietenul lui zicând:

- Bine, acum eşti salvat. Mare lucru! Haide, vino să jefuim brutăria!

Simpla pretenţie că te-ai născut din nou nu are neapărat legătură cu adevărata convertire. Adevărata predare a vieţii duce la un creştinism autentic, care aduce o schimbare radicală. Vechile obiceiuri se schimbă. Vechile atitudini se transformă. Vechile tipare de gândire sunt înlocuite cu altele noi.

Noi acceptăm prin credinţă faptul că omul vechi a fost răstignit pe cruce împreună cu Hristos. Omul vechi a murit. Noi acceptăm prin credinţă faptul că atunci când Hristos a înviat, şi noi am revenit la viaţă prin El. Acum ducem o viaţă nouă prin puterea lui Hristos cel înviat: "Dar acum, odată ce aţi fost izbăviţi de păcat şi v-aţi făcut robi ai lui Dumnezeu, aveţi ca rod sfinţirea, iar ca sfârşit: viaţa veşnică" (Rom. 6:22).

Convertirea autentică aduce o schimbare. Dacă nu aduce o schimbare, atunci nu este convertire. Dacă nu aduce o schimbare, putem pretinde că ne-am născut din nou, dar ne înşelăm. Hristos ne oferă cu mult mai mult decât nişte modificări de suprafaţă operate la nivelul vechilor obiceiuri şi al vechilor tipare; El ne oferă o transformare completă. El îţi pune la dispoziţie această transformare chiar acum.

Mark Finley

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu