joi, 8 noiembrie 2012

VISELE IN VREMEA NOASTRA


După aceea, voi turna Duhul Meu peste orice făptură. Fiii şi fiicele voastre vor proroci. - Ioel 2:28

Recent. o echipă formată din patru adventişti a străbătut jungla şi a traversat râurile ieşite din matcă din regiunea centrală a Filipinelor. Ei au pătruns într-o zonă complet izolată. unde nu se putea ajunge cu un vehicul moto­rizat. Oamenii de acolo erau animişti şi se nchinau la obiecte din natură.

După un drum de opt ore prin junglă, au dat de un sat. Ceea ce au descoperit acolo i-a uimit: exista deja o clădire ridicată pentru închinarea la Dumnezeu. Un sătean visase că un om îmbrăcat în in alb şi încălţat cu încălţări strălucitoare i-a spus să construiască o casă mare pentru Dumnezeu şi să I se închine. Omul din vis i-a mai spus că vor veni în sat nişte oameni care aveau să-i înveţe "adevărul biblic". O altă săteancă a visat un om care i-a spus că oamenii care vor veni sunt oameni buni.

Cei patru adventişti au început să îi înveţe despre Isus Hristos şi despre Evan­ghelia Sa. Sătenii au acceptat mesajul cu căldură. La scurt timp, s-au botezat 24 de oameni care aveau să umple casa construită pentru Dumnezeu. Până atunci părea a fi imposibil de ajuns la tribul Olangan, aflat în inima junglei de pe insula Mindoro.
 Dar astăzi, ei acceptă Evanghelia.

Dumnezeu a pregătit calea. Vizitatori cereşti au coborât din sala tronului universului până în junglele din Filipine. Duhul Sfânt a deschis inimile oamenilor.

Scepticismul nu acceptă existenţa miraculosului. Cinicul nu ia în calcul existenţa Divinităţii. Însă a respinge minunile pe motiv că ele sunt neştiinţifice înseamnă a nega autenticitatea Scripturii.

Gândeşte-te la modul în care foloseşte Dumnezeu viziunile şi visele. El le-a vorbit profeţilor din Vechiul Testament prin intermediul viselor în mod frecvent. Iosif şi Daniel, Isaia şi Ieremia, Iacov şi Ezechiel, fiecare dintre ei a primit un mesaj special din partea lui Dumnezeu prin intermediul viselor. Cartea Apocalipsei, în întregime, este rezultatul unei viziuni venite de la Dumnezeu.

Ne putem aştepta ca Dumnezeu să îşi descopere încă o dată planurile, în generaţia noastră, prin viziuni şi vise. El l-a condus pe apostolul Petru la Corne­liu prin intermediul unui vis şi El îi va conduce pe căutătorii sinceri la adevăr în acelaşi fel. Desigur, visele nu substituie adevărul biblic. Orice aşa-zis mesaj de la Dumnezeu care contrazice Scriptura este în mod evident fals. Totuşi Dumnezeu foloseşte visele ocazional. El îşi va încheia lucrarea prin metode neobişnuite, care s-ar putea să ne surprindă. El va face tot ce Îi va sta în putinţă pentru a ajunge la copiii Săi pierduţi.

Mark Finley

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu