duminică, 11 noiembrie 2012

CINEVA CARE NU NE LASA LA GREU


Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine şi râurile nu te vor îneca. - Isaia 43:2 

În vara anului 1993, în Filipine a început festivalul anual "Crucifixul de pe râu".

Mulţimile de oameni s-au strâns într-un orăşel aflat la nord de Manila, pen­tru nouă zile de festivităţi. Dar ceea ce a început ca o frumoasă sărbătoare religioasă s-a terminat cu o tragedie.



Peste 300 de închinători s-au înghesuit în trei barje care transportau o troiţă ce urma să plutească pe râu. Troiţa era alcătuită dintr-un altar cu trei nivele şi un crucifix din lemn. Din nefericire, în timp ce troiţa plutea pe râu, oamenii de pe mal au sărit în apă şi au încercat să se urce în barjele deja pline. Poliţiştii au depus eforturi pentru a-i opri, dar oamenii reuşeau totuşi să se urce. Fiind supraaglomerată, troiţa a început să se scufunde. Oamenii au intrat în panică. Apele au devenit mai agitate şi barjele s-au răsturnat. Peste 300 de persoane s-au înecat.

Incidentul acesta ne arată ce se întâmplă atunci când ne bazăm pe ceea ce nu trebuie.

Barca sărbătorii religioase a acestor oameni s-a scufundat. Ea nu a putut să-i susţină într-o situaţie critică. Ei s-au bazat pe un lucru greşit, în numele religiei. Ei aveau nevoie să se bazeze pe un lucru sau pe o persoană care să nu-i lase la greu.

Oare suntem şi noi ca ei? Când ne bazăm pe părerile noastre, şi nu pe Cu­vântul lui Dumnezeu, mai devreme sau mai târziu ne vom scufunda în apele tulburi ale ispitei. Dacă ne bazăm pe ideea că Dumnezeu va folosi un fel de baghetă magică pentru a ne salva, în ciuda neascultării noastre fătişe, la sfârşit vom fi dezamăgiţi. Ne înşelăm dacă socotim că, indiferent cum ne purtăm cu trupul nostru, Dumnezeu ne va păstra sănătatea în mod miraculos. Credem că El va avea grijă de nevoile noastre, dar ne risipim veniturile, bazându-ne pe nişte sentimente care ne vor lăsa la greu.

Numai un singur lucru ne va ţine la suprafaţă - relaţia cu Dumnezeu, relaţia personală, apropiată cu Creatorul universului.

Acela care a umblat pe ape şi l-a scos pe Petru din mijlocul valurilor agitate ne va scăpa atunci când apele încercării ne vor acoperi. Suntem în siguranţă în mâna Sa. El nu ne va lăsa la greu!

 Mark Finley

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu