duminică, 18 noiembrie 2012

DUMNEZEUL NOILOR ÎNCEPUTURI


Nu vă mai gânditi la ce a fost mai înainte şi nu vă mai uitaţi la cele vechi! Iată, voi face ceva nou şi-i gata să se întâmple. - Isaia 43: 18, 19

Frank Deford a fost devastat de moartea fiicei lui, Alexandra. Fibromul chistic i-a curmat firul vieţii la vârsta de 8 ani.

La câteva luni după înmormântare, a apărut ideea adoptiei. Soţii Deford puteau adopta o fată. Chris, fiul lor, era foarte încântat de idee. Dar Frank ezita. Desigur că era bine să îi ofere o casă unui copil în nevoie, dar nu putea accepta gândul de a aduce în casă o străină care să-i ia locul Alexandrei. I se părea teribil de nedrept! Nimeni nu-i putea lua locul în casa lor!

Dar apoi, într-o seară, soţia lui i-a spus:

- Ştii, chiar dacă ne-am dori, nu am reuşi vreodată să adoptăm un bebeluş din State. Va trebui să fie dintr-o ţară îndepărtată.

Da, Frank ştia lucrul acesta. Apoi soţia lui i-a pus o întrebare:

- Îţi aduci aminte cum se ruga Alexandra? Îţi aduci aminte partea aceea pe care a inventat-o ea şi pe care o repeta în fiecare seară?

Da, Frank îşi amintea. Fiica lui făcea mereu această rugăciune: "Şi, Doamne, te rog să ai grijă de ţara noastră şi adu-i pe sărmani în ţara noastră."

Ochii lui Frank s-au umplut de lacrimi. Acum înţelegea. Fata pe care aveau să o adopte nu avea să ia locul Alexandrei, ci avea să fie răspunsul la rugăciunea ei.

În decurs de câteva luni, soţii Deford au primit în casa lor o fetiţă frumoasă din Filipine. Acum ei puteau să meargă mai departe şi să-şi refacă viaţa. Rugăciunea unui copil i-a determinat să acţioneze. Mai târziu, Frank avea să scrie: "Trebuie să o luăm de la capăt şi să mergem mai departe din acel punct. Dar îţi mulţumesc foarte mult, Alexandra, pentru că avem foarte mult de lucru de când te-am întâlnit pe tine."

Putem fie să rămânem blocaţi în suferinţa trecutului, fie să ne îndreptăm spre noi începuturi. Noile începuturi nu nesocotesc şi nici nu desfiinţează trecutul, ci ne ajută să depăşim durerea devastatoare. Ele ne eliberează din lanţurile ei dis­tructive. Trecutul este învăţătorul nostru, şi nu stăpânul nostru. Cineva a rostit un mare adevăr: "Nu poţi să alergi înainte dacă priveşti înapoi."

Dumnezeu te invită în fiecare dimineaţă să ai un nou început: "Bunătăţile Domnului nu s-au sfârşit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineaţă. Şi credincioşia Ta este atât de mare!" (Plâng. 3:22,23)

Frank Deford şi soţia lui au luat viaţa de la capăt. Fiica pe care au adoptat-o nu a luat locul Alexandrei, dar le-a adus o bucurie extraordinară. Ei au desco­perit că îndurările lui Dumnezeu "nu sunt la capăt", că ele "se înnoiesc în fiecare dimineaţă". Ei puteau exclama atunci: "Credincioşia Ta este atât de mare!"

Şi noi putem să-L descoperim pe acest Dumnezeu al noilor începuturi. Putem lăsa în urmă greşelile trecutului. Putem să o luăm de la început. Fie ca ziua de astăzi să fie ziua noilor începuturi pentru tine!

Mark Finley

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu