vineri, 18 ianuarie 2013

In cautare de raspunsuri

"Oamenii inteligenti cu adevarat cauta raspunsuri la copii."(autor necunoscut)

În orice activitate de învãtare a altora, relatia personalã constituie un aspect esential. Ori de câte ori si-a prezentat învãtãturile, Domnul Hristos S-a adresat oamenilor în mod individual. Cei doisprezece ucenici au fost educati în cadrul unei relatii apropiate si personale. În Scripturã, cele mai pretioase îndemnuri au fost adresate în mod particular si, deseori, în prezenta unui singur ascultãtor. În conversatia cu onorabilul rabin, pe Muntele Fericirilor, în dialogul cu femeia dispretuitã, la fântâna Sihar, Isus a deschis tezaurul celor mai impresionante comori, deoarece, înãuntrul acestor ascultãtori, El a descoperit o inimã sensibilã, o minte deschisã si un spirit receptiv. Nici chiar multimile care se îmbulzeau adesea pe urmele Lui nu reprezentau pentru Hristos o adunare ocazionalã de anonimi. El vorbea pentru fiecare minte în mod direct si apela la fiecare inimã. Privind chipurile ascultãtorilor, Domnul Hristos cãuta sã observe, în expresia fetei lor, acea luminã a întelegerii si acea sclipire a rãspunsului interior, care îi adevereau faptul cã adevãrul le atinsese inima; si când observa aceste expresii, inima lui Isus vibra de bucuria împreunei simtiri. - Ed 231 (1903)

Te bucuri ca esti copilul lui Dumnezeu? O parte a ceea ce inseamna a fi copilul Sau este sa accepti ca El stie si ca El ne va darui ceea ce avem nevoie nu ceea ce dorim intotdeauna, ci ceea ce, in fond, este cel mai bine pentru noi.

Si daca am putea cunoaste viitorul am fi totdeauna de acord cu El.

" Vedeti ce dragoste ne-a aratat Tatal, sa ne numim copii ai lui Dumnezeu. Si suntem. Lumea nu ne cunoaste pentru ca nu L-a cunoscut nici pe El" 1Ioan 3:1.

Dorel Cornei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu