joi, 17 ianuarie 2013

TAMID...

Daca Dumnezeu exista, de ce atata suferinta? De cite ori nu am ascultat aceasta intrebare, de multe ori intemeiata. Raspunsurile difera, de la persoana, la persoana, de la caz, la caz.

Dr. Bob Pierce spune:" Multi sufera atat de mult in timp ce doar cativa sunt dispusi sa se sacrifice."

Am vãzut cã îngerii lui Dumnezeu au fost însãrcinati sã pãzeascã cu deosebitã grijã adevãrurile importante, sacre, care au menirea de a servi ca o ancorã ucenicilor lui Hristos din toate generatiile. Duhul Sfânt S-a asezat în special asupra apostolilor care au fost martori ai rãstignirii Domnului, învierii si înãltãrii Sale - adevãruri importante, care aveau sã fie nãdejdea lui Israel. Toti aveau sã priveascã la Mântuitorul lumii, ca fiind unica lor nãdejde, si sã meargã pe calea pe care a deschis-o El prin sacrificiul propriei Sale vieti, sã tinã Legea lui Dumnezeu si sã trãiascã. Am vãzut întelepciunea si bunãtatea lui Isus dând putere ucenicilor sã ducã mai departe aceeasi lucrare pentru care El fusese urât si omorât de iudei. În Numele Lui ei au avut putere asupra lucrãrilor lui Satana. Un nimb de luminã si slavã a fost prezent în timpul mortii si învierii lui Isus, imortalizând adevãrul sacru cã El este Mântuitorul lumii. - EW 196, 197

Hannah Hurnard spunea: "Fiecare circumstanta in viata, nu conteaza cat de deformata si neplacuta pare a fi, daca este amestecata cu dragoste, iertare si supunere, va putea fi transformata." Si daca la toate acestea adaugam rabdarea lui Hristos, lucrarea de restaurare a chipului lui Dumnezeu in noi va fi simtitor usurata,

Da! Dumnezeu exista, se sacrifica, iubeste, asteapta, si sufera. Dumnezeu (ISUS) este sacrificat (TAMID). Iar Biblia spune prin apostolul Pavel, care intelege acest fenomen:

"Domnul sa va indrepte inimile spre dragostea lui Dumnezeu (nu spre suferinta ta) si spre rabdarea lui Hristos (nu spre rabdarea ta)." 2 Tes 3:5.

Dorel Cornei




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu