vineri, 26 octombrie 2012

DRAGOSTEA NECONDIŢIONATĂ A LUI DUMNEZEU


Noi am cunoscut dragostea Lui, prin aceea că El Şi-a dat viaţa pentru noi. - 1Ioan 3:16

Un tânăr pe nume Dan se distra de minune. Cel puţin aşa lăsa impresia. El ieşea în oraş cu multe femei frumoase. Ceilalţi bărbaţi se uitau la el cu invidie. Însă, în sufletul lui, Dan era nefericit. Simţea că-şi pierde minţile. Devenise dependent de întâlnirile în doi. Ajunsese să treacă de la o femeie la alta doar ca să scape de depresie. Când se simţea deprimat, căuta consolarea în braţele unei femei.

Dan era conştient că nu era cinstit cu partenerele lui. El crescuse într-o fami­lie foarte strictă. Adeseori se căia şi îi promitea lui Dumnezeu că îşi va schimba purtarea, dar făcea în continuare la fel. Într-un final, Dan s-a dus la un consilier creştin care aplica principiile spirituale şi biblice. Iniţial, el nu şi-a dorit decât să scape din cercul vicios în care intrase, o formulă care să-i schimbe obiceiurile distructive. Treptat însă, a realizat că în spatele perioadelor de depresie se as­cundea o cauză.

În spatele depresiei se ascundea incapacitatea lui de a se bucura de dragoste într-un mod sănătos. De aceea se simţea constrâns să încerce să obţină dra­gostea pe căi nesănătoase. Dan nu a reuşit să pună capăt comportamentului lui distructiv până când nu a privit cu sinceritate la starea de degradare în care ajunsese şi până când nu a început să înţeleagă dragostea necondiţionată a lui Dumnezeu.

Apostolul Ioan a înţeles această dragoste. Cu pana îmbibată în dragostea lui Dumnezeu, el a scris: "Vedeţi ce dragoste ne-a arătat Tatăl, să ne numim copii ai lui Dumnezeu!" (1 Ioan 3: 1). Inimile noastre însetate după dragoste găsesc dragostea în El. Setea noastră de dragoste este potolită în El.

Unii dintre noi am avut privilegiul să creştem în familii în care dragostea era exprimată nestingherit. Alţii provenim din familii în care dragostea nu a existat sau din familii disfuncţionale - unde dragostea nu a fost exprimată decât în mică măsură sau doar în moduri nepotrivite. Indiferent de familia din care prove­nim, Dumnezeu reface acest deficit de dragoste. Citeşte pasajele următoare şi primeşte-le în inima ta: "Noi am cunoscut dragostea Lui, prin aceea că El Şi-a dat viaţa pentru noi" (1 Ioan 3: 16). "Dragostea lui Dumnezeu faţă de noi s-a arătat prin faptul că Dumnezeu a trimis în lume pe singurul Său Fiu, ca noi să trăim prin El" (1 Ioan 4:9). "Şi noi am cunoscut şi am crezut dragostea pe care o are Dumnezeu faţă de noi. Dumnezeu este dragoste" (versetul 16).


Rămâi astăzi în dragostea lui Dumnezeu. Rosteşte cuvintele următoare şi conştientizează semnificaţia lor: "Dumnezeu mă iubeşte şi dragostea Sa îmi umple inima. Sunt al Lui cu totul." Acceptă ca dragostea Sa să îţi umple inima!

Mark Finley

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu