marți, 30 octombrie 2012

OMUL RASPUNSURILOR


Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, s-o ceară de la Dumne­zeu, care dă tuturor cu mână largă şi fără mustrare, şi ea îi va fi dată. ­Iacov 1:5

Cecil Adams este un adevărat om al răspunsurilor. EL răspunde la între­bările trimise de cititori într-un articol de ziar intitulat The Straight Dope [Informaţii exacte]. Cecil a reuşit să elucideze un număr impresionant de enigme.

De exemplu, cineva a pus următoarea întrebare: "Consumul de combusti­bil este mai mic atunci când ţin aerul condiţionat deschis sau atunci când ţin geamurile de la maşină deschise?" Adam a făcut atunci câteva teste. Faptul că a închis aerul condiţionat şi a deschis geamurile de la maşină nu l-a ajutat să economisească benzină, deoarece creştea rezistenţa la înaintare.

Un alt cititor a întrebat: "Dacă un bebeluş s-ar naşte pe Lună şi ar trăi acolo 20 de ani, ar putea să facă faţă gravitaţiei Pământului, dacă ar fi adus pe Pământ?" Răspuns: "Sistemul muscular al acestei persoane crescute pe Lună ar fi prea slab pentru a face faţă gravitaţiei Pământului."

Altcineva a întrebat: "Cât de mult ar putea trăi un om dacă nu ar mânca decât pâine?" Răspuns: "Între trei şi şase luni. Aceasta în cazul în care ar bea apă."

Adams a fost numit cel mai deştept om de pe pământ. El are acest slogan:

"Toate enigmele majore ale universului, explicate succint."

Explicatia tuturor enigmelor! Ideea aceasta este destul de interesantă, nu-i aşa? Cecil Adams discută cu biologi, chimişti şi fizicieni pentru a răspunde la multe dintre micile curiozităţi ale vieţii.

Dar ce facem cu adevăratele enigme ale vieţii? Cum pot găsi liniştea sufletească?

Cum pot deveni aşa cum aş vrea să fiu? Cum pot scăpa de vinovăţie? Cum pot avea o căsnicie pe deplin fericită? Unde pot găsi sfaturi demne de încredere atunci când iau decizii majore? De unde ştiu ce meserie sau ce carieră să urmez? Cum să hotărăsc dacă să plec sau să rămân?


Există Cineva care oferă răspunsuri demne de încredere la întrebările noas­tre complicate. El vrea să ne ofere sfat pentru a lua deciziile cele mai bune po­sibile. Noi ne putem ruga ca David: "Doamne, ascultă-mi rugăciunea, pleacă-Ţi urechea la cererile mele! Ascultă-mă în credincioşia şi dreptatea Ta!" (Ps. 143: 1).

Dumnezeu este credincios. El nu ne va dezamăgi niciodată. El este dornic să ne ofere îndrumare. El este adevăratul "om al răspunsurilor".

Înţelepciunea Sa este infinită. El vrea să ne ofere din înţelepciunea Sa. Nimic nu-Şi doreşte mai mult decât să aibă privilegiul de a ne călăuzi viaţa. El nu ne va manipula şi nici nu ne va forţa să acceptăm sfaturile Sale. Dar ne aşteaptă cu răbdare ca să răspundă la întrebările noastre cele mai profunde.

Mark Finley


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu