duminică, 21 octombrie 2012

PRIN OCHII HARULUI


Să vă lumineze ochii inimii, ca să pricepeţi care este nădejdea chemării Lui, care este bogăţia slavei moştenirii Lui în sfinţi. - Efeseni 1:18

O licitaţie online din toamna anului 1999 a captat atenţia mass-mediei. Zia­rul Los AngeJes Times a publicat un articol pe baza acestui eveniment. Nu a fost vorba de o licitaţie de bijuterii clasice, de maşini sport sau de muzică veche, ci despre o licitaţie de ovule donate de opt dintre cele mai fru­moase fotomodele, ovule care, atunci când aveau să fie fertilizate, aveau să dea aştere la cei mai frumoşi bebeluşi.

Iată ce s-a întâmplat. Un fotograf de modă din California a obţinut drepturile asupra ovulelor acestor fotomodele. Cuplurile interesate puteau vedea fotomodelele pe site-ul fotografului. Fotograful ştia că putea scoate la licitaţie aceste ovule la un preţ destul de ridicat. Oferta a plecat de la 15.000 de dolari şi putea creşte până la 150.000 de dolari.


Societatea noastră se uită la aparenţe. Ea pune preţ pe înfăţişarea frumoasă.

Dacă ne gândim bine, o astfel de licitaţie ne transmite ideea că omul are valoare numai în măsura în care este frumos. De aici putem deduce că aceia care nu sunt frumoşi nu sunt tot atât de valoroşi. Ideea aceasta este contrară învăţăturii Noului Testament.

Poate că nu ştiai, dar Tatăl nostru ceresc a pus un preţ enorm pe tine. El nu a stabilit acest preţ în funcţie de înfăţişarea ta, de contul tău bancar sau de funcţia pe care o deţii.

Dumnezeu a privit la inima ta. El a privit la inima ta atunci când L-a dat pe singurul Său Fiu şi când a fost dispus să plătească pentru tine un preţ infinit.

Petru a scris următoarele: "Nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, aţi fost răscumpăraţi din felul deşert de vieţuire pe care-l moşteniserăţi de la părinţii voştri, ci cu sângele scump al lui Hristos, Mielul fără cusur şi fără prihană" (1 Petru 1: 18,19).

Dumnezeu a pus pe tine un preţ infinit atunci când Isus Şi-a dat viaţa pentru tine.

El a făcut acest gest pentru că a privit la sufletul tău. El a văzut în tine o persoană demnă de răscumpărare. El a văzut în tine o persoană demnă de poziţia de fiu al lui Dumnezeu. El a văzut în tine o persoană care poate deveni o făptură nouă.

Nu uita lucrul acesta! Adu-ţi aminte de el atunci când reacţionezi faţă de alţii.

Adu-ţi aminte că Dumnezeu îţi acordă o valoare infinită. Priveşte la alţii aşa cum Dumnezeu a ales să privească la tine. Vezi potenţialul lor. Vezi ceea ce contează de fapt cel mai mult. Pentru Dumnezeu, eşti deosebit de preţios. El te preţuieşte mai mult decât îţi poţi imagina. El te preţuieşte pentru ceea ce eşti şi nu pentru felul în care arăţi. Gândul acesta ar trebui să te umple de curaj astăzi!

Mark Finley

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu