miercuri, 10 octombrie 2012

PERICOLUL AUTOSUFICIENTEI


Pentru că zici: "Sunt bogat, m-am îmbogăţit şi nu duc lipsă de nimic", şi nu ştii că eşti ticălos, nenorocit, sărac, orb şi gol, te sfătuiesc să cumperi de la Mine. - Apocalipsa 3: 17,18

Autosuficienţa spirituală este extrem de periculoasă. Oamenii autosuficienţi consideră că au totul sub control. Ei nu au cunoştinţă de vreo problemă. Ei cred că totul este bine, chiar dacă lucrurile stau altfel. Aceasta era problema laodiceei
.
În Apocalipsa 3, observăm că Isus detaliază diagnosticul pe care i-l pune:

"Pentru că zici: «Sunt bogat, m-am îmbogăţit şi nu duc lipsă de nimic», şi nu ştii că eşti ticălos, nenorocit, sărac, orb şi gol" (Apoc. 3: 17).

"Sunt bogat ... şi nu duc lipsă de nimic." Aşa spuneau laodiceenii. Evident, creştinii se bucurau şi ei de prosperitatea generală a cetăţii. Ei nu erau discri­minaţi. Nu erau nici persecutaţi.

Acesta era un lucru bun. Dar laodiceenii nu erau entuziasmaţi de Evanghelie.

Ea nu-i impresiona. Vestea bună a lui Isus Hristos se învechise. Materialismul îi făcea insensibili din punct de vedere spiritual. Activităţile de zi cu zi neutralizau valorile spirituale.

La prima vedere, acest simţământ de confort nu pare a fi rău şi nu pare a fi nici pe departe un lucru periculos. Ce e rău în a fi satisfăcut? Ce e rău în a avea o situaţie financiară stabilă? Ce e rău în a fi mulţumit cu ceea ce ai?

Nu e nimic rău, decât dacă eşti într-adevăr sărac, orb şi gol şi nu ştii lucrul acesta! Problema apare atunci când eşti flămând, iar tu trăieşti cu impresia că eşti sătul. Ea apare atunci când eşti orb, iar tu crezi că vezi.
Hristos te sfătuieşte să cumperi de la El "alifie pentru ochi - ca să-ţi ungi ochii şi să vezi" (versetul 18). În Noul Testament, Duhul Sfânt este Cel care ne deschide ochii, Cel care ne iluminează mintea. Duhul Sfânt este Cel care ne ajută să înţelegem şi ne convinge de adevăr.

Este uşor să trecem cu vederea defectele din caracterul nostru. Duhul Sfânt este Cel care ne ajută să vedem care este starea reală a inimilor noastre.

Cere-I astăzi Duhului Sfânt să te "călăuzească în tot adevărul" (Ioan 16: 13)!

Adevărul despre atitudinea ta, adevărul despre păcatele tale ascunse din inima ta, adevărul despre obiceiurile înrobitoare. Cere-I Duhului Sfânt să-ţi descopere toate aceste adevăruri şi să te facă liber astăzi!

Mark Finley

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu