miercuri, 31 octombrie 2012

ZIUA IN CARE RAZBOIUL IA SFARSIT


Ei se vor război cu Mielul, dar Mielul îi va birui, pentru că El este Domnul domnilor şi împăratul împăraţilor. Şi cei chemaţi, aleşi şi credincioşi, care sunt cu El, de asemenea îi vor birui. - Apocalipsa 17: 14

Hans, un soldat german aflat pe frontul de vest avea să ţină minte pentru totdeauna ziua în care al Doilea Război Mondial a luat sfârşit pentru el. Ca parte a armatei semeţe şi aparent invincibile a lui Hitler, Hans fusese martor la ani întregi de lupte. Însă acum se simţea ca un om bătrân.

Hans şi camarazii săi aşteptaseră invazia mai multe săptămâni la rând. Ei stăteau ascunşi în lunga linie germană de apărare de pe coasta Normandiei.

La un moment dat au început să sosească veşti prin radio. Paraşutiştii aterizaseră într-o zonă, iar planoriştii, în altă zonă. Se apropiau vase de debar­care.

În mijlocul tumultului de veşti, Hans a primit ordin să facă un tur de recu­noaştere spre coastă. El a adunat câţiva infanterişti şi s-a pregătit de plecare.

Dar tocmai atunci a apărut un tanc britanic şi a deschis focul. Toţi au fugit.

Hans s-a ascuns în nişte tufe şi după aceea a încercat să se întoarcă în liniile ger­mane, dar a fost capturat de paraşutiştii britanici care l-au dus cu ei înspre plajă.

În zorii zilei următoare, Hans a văzut un lucru care i-a schimbat imediat viziu­nea ca prizonier de război. Pe suprafaţa oceanului era o flotă de invazie uriaşă, care acoperea toată linia orizontului, vas lângă vas, fără niciun spaţiu gol. Iar pe plajă a văzut trupe, arme, tancuri, muniţie şi vehicule din care se descărca neîn­trerupt. Parcă nu avea capăt!

Cine ar fi putut să se împotrivească unui asemenea măcel? Hans a răsuflat uşurat, gândindu-se că era norocos. I-a fost clar atunci că în Ziua Z a anului 1944 exista o singură parte de care trebuia să te afli: de partea armatei aliate care invada Europa.

Ai avut vreodată sirntământul că iei parte la un război, că în viaţa ta personală se dă o luptă? Te-ai simţit vreodată obosit de suferinţa care parcă nu mai conteneşte în lumea aceasta?

Cartea Apocalipsa descrie ziua glorioasă în care armatele victorioase ale lui Dumnezeu vor coborî din cer şi războiul va înceta.

Apocalipsa 17: 14 declară că forţele iadului se războiesc cu Mielul şi că "Mielul îi va birui". Apocalipsa 19 adaugă: "Apoi am văzut cerul deschis şi iată că s-a arătat un cal alb! Cel ce sta pe el se cheamă «Cel credincios» şi «Cel adevărat», şi El judecă şi Se luptă cu dreptate" (versetul 11).

Nicio putere de pe pământ sau din cer nu poate sta împotriva armatelor lui Dumnezeu. Toate forţele răului sunt neputincioase în faţa Sa. Într-o zi, în curând, marele război va lua sfârşit. Domnul nostru va domni pentru totdeauna ca împărat al împăraţilor şi Domn al domnilor. Neprihănirea Sa, planul Său, ade­vărul Său vor birui!

Mark Finley

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu