miercuri, 17 octombrie 2012

VINDECAREA RĂNILOR


Dar te voi vindeca şi îţi voi lega rănile. - Ieremia 30: 17

Harold Hughes nu avusese niciodată o relaţie foarte apropiată cu fetiţele lui. Motivul invocat era cel obişnuit: firma de transport îi consuma tot timpul. Când nu călătorea, discuta cu partenerii de afacere.

Însă problema principală care îl ţinea pe Harold departe de familia sa din punct de vedere fizic şi emoţional era alta: alcoolul. Când Eva, soţia lui, încerca să stea de vorbă cu el despre această problemă, el răbufnea. Uneori, fetele se ascundeau în dulap când el se întorcea acasă. Într-un final, Eva a luat fetele şi a plecat de acasă. Lucrul acesta l-a zguduit atât de mult, încât a făcut atunci o promisiune solemnă. El a jurat înaintea unui judecător că nu se va mai atinge de alcool timp de un an. Atunci, soţia şi fetele s-au întors acasă.

După câteva săptămâni, Harold a călătorit până în Iowa, unde avea loc o întâlnire a şoferilor de camion. Într-o dimineaţă, s-a trezit într-un hotel din Des Moines şi a observat vărsături în baie. Nici măcar nu-şi mai amintea că băuse toată noaptea! Încă o promisiune încălcată!

Apoi situaţia s-a agravat de la o zi la alta. Într-o noapte, Harold s-a hotărât să-şi pună capăt zilelor cu o puşcă de vânătoare de calibru 12. Totuşi, înainte să apese pe trăgaci, s-a gândit că ar fi mai bine să-I explice lui Dumnezeu de ce dorea să facă acest gest.


Rugăciunea aceea s-a dovedit a fi un punct de cotitură în viaţa lui. Harold a mărturisit că era un om ratat, un beţiv iremediabil şi şi-a cerut iertare. În noaptea aceea, Hristos a venit în viaţa lui. Dumnezeu Tatăl a fost prezent acolo alungând simţământul de goliciune şi de scârbă de sine şi punând în loc bucuria Harold s-a supus disciplinei şi uceniciei lui Hristos.

El L-a căutat pe Dumnezeu în rugăciune şi a studiat Cuvântul Său în fiecare zi iar Dumnezeu Şi-a respectat promisiunea: "Te voi vindeca şi îţi voi lega rănile". (Ier. 30: 17).

Dumnezeu l-a vindecat pe Harold din punct de vedere fizic, mental, emo­ţional şi spiritual. Treptat, lucrurile au început să se schimbe în viaţa lui. Schim­bările nu s-au produs peste noapte, dar el a perseverat. Atmosfera din căsnicie s-a ameliorat. Relaţia lui cu fetele s-a îmbunătăţit. Imaginea lui de sine s-a în­dreptat.

Harold Hughes a devenit distinsul senator al Statelor Unite şi guvernator al statului Iowa. El a primit multe distincţii, dar cel mai important eveniment din viaţa lui a avut loc în noaptea în care s-a predat cu totul lui Isus.

Isus ne invită să venim la El cu toate provocările vieţii noastre. El este pe deplin capabil să le rezolve. Ce-ar fi să vii chiar astăzi la El cu cea mai mare pro­vocare cu care te confrunţi şi să-L laşi pe El să ţi-o rezolve?

sursa:
http://www.adventistdeva.org/index.php?iddev=1&abonament=true

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu