miercuri, 1 ianuarie 2014

Atintiti-va privirile la Hristos,

Pentru aceea, frati sfinti, partasi chemarii ceresti, luati aminte la Apostolul si Arhiereul marturisirii noastre, la Iisus Hristos. ROB(Evrei 3:1)

In ziarul, lui David Livingstone, corespunzator Anului Nou, 1870 citim: "Oh! Doamne ajuta-mi sa termin lucrarea pe care o am inainte de sfarsitul anului . Multumesc, pentru dragostea Ta din acest ultim an". Oricare ar fi contemplarea, anului nou, care trebuia sa vina, sau ultimele 12 luni pline de binecuvantari, mintea acestui mare misionar- explorator era focalizata in Hristos si lucrarea Sa.

Fiecare dintre noi are azi inainte sa, un an nou, plin de probleme, planuri si responsabilitati. Rutina casei noastre, responsabilitatile locului de munca, chiar si programul bisericii noastre, absoarbe extrem de mult timpul nostru.

Apostolul Pavel sparge programul nostru incarcat si frenetic indemnandu-ne sa facem loc imediat, pentru acel care trebuie sa ocupe primul loc, in viata noastra ocupata. Daca vrem sa supravietuim spiritual, trebuie sa avem in vedere pe Hristos Isus. Trebuie sa o facem meditand la Cuvantul Lui, la natura, la oportunitatile Lui zilnice, prin rugaciune si studiu. "Ar fi bine si frumos, daca, o ora in fiecare zi, am medita si studia viata lui Hristos." (HLL 67)

Dorel Cornei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu