joi, 30 ianuarie 2014

El S-a identificat cu noi pentru vesnicie

Iata ca te -am sapat pe Mainile Mele, si zidurile tale sint totdeauna inaintea ochilor Mei ! (Isaia 49 : 16).

Nu cu multi ani in urma, o mama isi scotea fiica cea mica din focul ce-i cuprinsese casa. Cand privitorii asistenti la fata locului  negau sa o salveze, mama cu o vointa si un curaj de nedescris, a intrat ignorandu-i pe aceia care incercau sa o opreasca. Pentru un moment se parea ca fumul si flacarile opresc inaintarea, dar cu un efort supraomenesc, in cele din urma ajunge in dormitorul, unde dormea fetita.

Luand repede pe Robina in brate provacandu-si arsuri foarte grave la maini din cauza exploziei unei sobe de gaz, mama reuseste sa iasa din cladire cu pretioasa incarcatura. Fetita avea unele rani superficiale provocate de catre foc, insa Salvatorul ei a dus semnele de eroism si de dragoste pana in mormant.

Multe luni dupa acest incident au trebuit sa-i administreze mamei un transplant de piele si astfel sa-i acopere in mare parte ranile adanci. Tendoanele rupte desfigurau aceasta frumoasa mana, si bratul care purtase fetita salvand-o, era marcat de ingrozitoare cicatrici.  Cei care cunosteau istoria, iubeau mainile acestea ; pentru ei reprezentau cele mai frumoase maini din lume.

O alta minunata persoana are mainile ranite de dragoste.
"Iata (spune Isus) ca te-am sapat pe Mainile Mele". Pentru toata vesnicia urmele crucii de pe Golgota dau o marturie tacuta si elocventa despre dragostea Mantuitorului nostru minunat. "Luând natura noastrã, Mântuitorul S-a legat de omenire cu o legãturã ce nu se va rupe niciodatã. El este legat de noi pentru vesnicie. " (HLL, 25).

Dorel Cornei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu