miercuri, 29 ianuarie 2014

Ne-a chemat personal, suntem ai Lui !

" [...]. Nu te teme de nimic, caci Eu te izbavesc, te chem pe nume : esti al Meu " , (Isaia 43:1up).

Este linistitor sa stii ca, Isus Hristos "ne cunoaste pe toti dupa nume. Cunoaste casa in care traim, si numele locatarilor , [...]. Fiecare suflet este cunoscut pe deplin de Isus, ca si cum ar fi fost, singurul pentru care ar fi murit", (HLL,429).

Dintre cei aproximativ sapte miliarde de oameni, ce locuiesc pe pamant astazi, Domnul este capabil sa individualizeze si sa aleaga pe unul din noi, dintre toti locuitorii. Cum poate fi posibil ? Sa mergem impreuna la Biblie, mai exact la cartea Faptele Apostolilor capitolul zece , incepand cu versetele cinci si sase. Aici doctorul Luca relateaza instructiunile date de catre un inger al lui Dumnezeu lui Corneliu : " Trimite acum niste oameni la Iope si cheama pe Simon zis si Petru. El gazduieste la un om numit Simon tabacarul, a carui casa este langa mare ". In acest mod ii vorbise ingerul sutasului din ceata de ostasi numita Italiana.

Ce bine cunostea Domnul pe ucenicul Sau ; il cunostea mai ceva ca un frate. Cunostea numele si prenumele acestuia din urma, Simon Petru. De asemenea avea perfect proiectat si actualizat traseul ucenicului, Domnul stia ca, intr-o buna zi , Petru are sa ajunga sa locuiasca in cetatea Iope. Dumnezeu nu era atat de preocupat de nevoile  milioanelor de persoane ale  familiei omennesti care locuiau in Iope si nu stiau ca Petru locuieste in aceasta cetate. "El gazduieste la un om numit Simon Tabacarul , a carui casa este langa mare". Este ca si cum i-ar fi dat adresa lui Petru , nu-i asa ! Si pe de alta parte Creatorul cerului si al pamantului , nu uitase munca lui Simon.

Isus ne iubeste si ne cunoaste personal pe fiecare in parte. Doar pentru mine venea pe pamant ca sa moara pe cruce. Prin urmare nu-mi este frica. M-a chemat personal si sunt ucenicul Lui.

Dorel Cornei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu