vineri, 17 ianuarie 2014

Este Facatorul si Rascumparatorul nostru

Caci Facatorul tau este barbatul tau: Domnul este Numele Lui, si Rascumparatorul tau este Sfantul lui Israel. El se numeste Dumnezeul intregului pamant. (Isaia 54:5, VDC).

Nu este o forta impersonala oarba cea care se misca  pe paginile deschise ale Sfintei Scripturi. Cuvintele  de introducere "La inceput a creat Dumnezeu" ne situeaza direct in fata lui Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. "Prin El au fost create toate lucrurile" (Col. 1:16). " A fost Hristos cel care a extins cerurile si a pus fundamentul pamantului. Mana Sa a fost aceea care a aranjat lumile in univers, si care a creat florile de pe camp.", (HLL 15,16).

In timpul slujirii Sale, Hristos a cautat sa graveze in mintile ascultatorilor relatia stransa intre creatie si rascumparare. Il vedem folosindu-si puterea creatoare la Betesda. Cand ii spune paraliticului: "Scoala-te, Ridica-ti, patul si  du-te acasa ", "Credinta omului  se prinde de cuvantul acesta. In fiecare nerv si muschi pulseaza o noua viata si  transmit membrelor bolnave o actiune sanatoasa [...]. Toti muschii lui raspund. De un salt se pune in picioare si gasim un om plin de viata si sanatos ", (Id., 168).

Este nevoie de aceeasi forta pentru a rascumpara, si a crea. "Doar Acela care a creat omul avea putere sa-l salveze", (PP 50). Atat scriitorii Vechiului Testament cat si cei ai Noului Testament evidentiaza, stransa legatura dintre una  si cealalta.

O, gand binecuvantat! -- apartinem lui Isus prin creatie si rascumparare, Suntem proprietatea Lui, in afara daca nu decidem altceva, si nimeni nu ne poate desparti de Hristos din nou.

Dorel Cornei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu