marți, 14 ianuarie 2014

Este stanca noastra

Cine va cadea peste piatra aceasta, va fi zdrobit de ea ; iar pe acela peste care va cadea ea, il va spulbera."
( Matei 21:44)


Isus este pentru noi "o piatra incercata, o piatra de pret, piatra din capul unghiului cladirii, temelie puternica " (Isaia 28:16). "Dumnezeu, in  intelepciunea Sa infinita, a ales piatra ca temelie sigura, asezand-o el singur. A numit aceasta piatra "temelie puternica". Lumea intreaga poate pune peste ea greutatile si ingrijorarile ei ; singura piatra care suporta toate acestea. Cu deplina incredere , toti pot construi peste ea. Hristos este o piatra incercata. Nu dezamageste niciodata pe aceia care-si pun increderea in El [...]. El a luat asupra Sa, povara fiecarui pacatos pocait " ,(HLL, 538).

Isus a declarat: " acela care va cadea peste piatra aceasta, va fi zdrobit de ea ", "A cade peste Stanca aceasta si a fi zdrobit de ea, insemneaza sa abandonam dreptatea noastra, si sa venim la Hristos cu atitudinea unui copilas, pocaiti de greselile noastre, crezand in dragostea Sa iertatoare ", (Id, 539). Acestia vor disfruta de fagaduintele minunate ale salvarii Lui.

Mantuitorul de asemenea avertizeaza : "Peste cine va cadea ea (Piatra) va fi spulberat".Cei care dispretuiesc bunatatea lui Dumnezeu, isi bat joc de dreptatea Lui si subestimeaza mila Sa, vor gasi in Hristos o stanca distrugatoare.
"In Ultima Zi , cand se va pronunta sentinta peste toti aceia care au respins Harul lui Dumnezeu, Hristos, piatra de poticnire, va aparea ca un munte razbunator", (Id, 540).

Pentru noi, astazi, Hristos este "o cetate puternica" ori o "stanca de scandal". Decizia ne apartine, in totalitate, individual, ce reprezinta Isus pentru viata noastra.

Dorel Cornei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu