vineri, 10 ianuarie 2014

El este totul si in toti

Aici nu mai este nici grec, nici iudeu, nici taiere imprejur, nici netaiere imprejur, nici barbar , nici scit, nici rob, nici slobod, ci Hristos este totul si in toti. (Col. 3:11)

In urma cu doua mii de ani, un batran predicator, a scris in patru cuvinte, unul din adevarurile cele mai sublime scrise vreodata. Predicatorul era Pavel. Biserica sa era in Coloseni. Mesajul sau: "Hristos este totul" (Col. 3:11). Totul, insemneaza: "toata suma, prelungirea, durata, gradul si calitatea in ansamblu." In alte cuvinte, daca avem tot, nu avem nevoie de nimic altceva. Pavel declara ca, Hristos este totul; El este tot ce avem nevoie, tot ce ne este necesar.

Ai nevoie de un Mantuitor? "Fiul Omului a venit sa caute si sa mantuiasca ce era pierdut" (Luca 19:10). Harul Sau mantuitor este tot ce-ti este necesar, pentru ca : "sangele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curata de orice pacat" (1Ioan 1:7up). Pentru Hristos nu exista pacat prea intunecat, sau pata prea puternica ; El  curata tot pacatul nostru.

Ai nevoie de sustinere materiala? Isus Hristos este raspunsul. Cu buzele sale a declarat : "Cautati mai intai imparatia lui Dumnezeu si dreptatea Lui, si toate acestea va vor fi adaugate" (Matei 6:33). Mantuitorul vorbeste aici de, hrana, casa de locuit si imbracaminte. Tatal nostru ceresc stie dinainte ca,  avem nevoie de aceste lucruri pentru a trai, pe pamantul acesta, (Matei 6:32).  El este Furnizorul nostru.

Ai nevoie de sanatate fizica ? Corpul pe care Dumnezeu ti L-a dat, iti rezulta dificil pentru greutatile si problemele vietii? Hristos este inca Marele Medic.

Ce mare binecuvantare, este sa stii ca, Isus Hristos vrea si poate sa ne dea toate lucrurile !

Dorel Cornei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu