miercuri, 15 ianuarie 2014

Toata plinatatea locuieste in El

Caci Dumnezeu a vrut ca toata plinatatea sa locuiasca in El.
(Col. 1:19, VDC)

Dl. Theunnison a fost un predicator devotat in orasul Cabo din Africa de Sud. Facea multe lucruri bune si era neobosit in ajutorarea celorlati. Parea ca niciodata nu se vor termina orele lui de lucru.

Intr-o zi, intalnindu-l un prieten, vorbind repede cu el insusi, il intreba:

-- Cu cine vorbesti, prietene Theunnison ?

Fata amabilului predicator stralucea de o lumina interioara

-- O! - spuse el cu vocea tremurand de bucurie--tocmai vorbeam cu Isus spunandu-i cat de bun este El. De fiecare data cand sunt trist, ori dezamagit, ori abatut, fac asta ! Ii spun Stapanului meu ca este infinit de bun, El este crinul din vai si trandafirul din Saron.

-- Si te ajuta cu ceva ,  frate Theunnison, intreba prietenul din nou?

-- O, da!  Niciodata nu da gres. Intotdeuna imi da noi puteri, o noua energie, pentru ca stiu ca in El locuieste toata plinatatea.

Mantuitorul Nostru a fost expresia imaginii personale a Tatalui in stralucire si glorie. El  este plin de Maretie, Stralucire si Excelenta divina. "Placerea Tatalui a facut ca in Hristos Isus sa locuiasca trupeste toata plinatatea dumnezeirii." " Tatal, I-a pus totul sub picioare, si L-a dat capetenie peste toate lucrurile , Bisericii, " (Ef. 1:22).

Apostolul Ioan declara plin de putere, binecuvantatul gand: "Si noi toti am primit din plinatatea Lui [...]", (Ioan 1:16, VDC). Ce minunat ar fi daca si noi, la fel ca predicatorul Theunnison am apela cu toata increderea spre rezolvarea tuturor problemelor la Isus, pentru a disfruta dupa aceea de bucurie si pace permanenta.

Dorel Cornei



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu