vineri, 24 ianuarie 2014

Pe cand eram noi inca pacatosi....

Dar Dumnezeu Isi arata dragostea fata de noi prin faptul ca, pe cand eram noi inca pacatosi, Hristos a murit pentru noi, (Romani 5:8, VDC).

Era in plina desfasurare o campanie evanghelistica in aer liber in frumoasa insula franceza Guadalupe. Un tanar, aflat intr-o avansata stare de ebrietate se opreste sa asculte. Enrique avea o buna educatie si candva o buna perspectiva si o cariera de succes. Dar prieteniile rele si bautura l-au aruncat in groapa si noroiul pacatului si al infrangerii. In timp ce asculta Duhul Sfant al lui Dumnezeu lucra la mintea lui indemnand sa-si schimbe inutila viata. Isus Hristos a coborat in adancimi pentru a salva pacatele lui Enrique. Cativa ani mai tarziu Enrique nu era numai un placut si amabil crestin ci si un foarte bun predicator laic ; era un martor viu al puterii mantuitoare a lui Hristos.

Pana unde a coborat mareea morala a umanitatii !"Toti au pacatuit", (Rom. 3:23). "Toti s-au ratacit, toti s-au dovedit niste netrebnici ; nu este nici unul care sa faca binele , nici unul macar ", (Ps. 14:3). "Toti am ajuns ca niste necurati [...], " (Isaia 64:6). Omul este " plin de nelegiurire, de curvie de viclenie, de lacomie, de rautate" , (Rom 1:29) si de celelalte pacate mentionate mai departe in acest verset.

In aceste conditii Dumnezeu a iubit pe om ! Nu ne-a iubit din cauza pacatului ci in pofida lui. Isus a venit sa salveze ce era pierdut. Este  caracteristic omului sa iubeasca pe acei care sunt amabili si prietenosi. Este caracteristic lui Dumnezeu sa iubeasca pacatosul. Sublim si de neinteles acest gand : "Pe cand eram noi inca pacatosi, Hristos a murit penbtru noi ".

Dorel Cornei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu