sâmbătă, 15 septembrie 2012

CÂND CIRCUMSTANŢELE PAR A-ŢI STA ÎMPOTRIVĂ - PARTEA A 2-A -


Cum se îndură un tată de copiii lui, aşa Se îndură Domnul de cei ce se tem de El - Psalmii 103: 13

O dată, o femeie musulmană de viţă nobilă l-a dus pe nepotul ei la un spital creştin din Rawalpindi (Pakistan) pentru o consultaţie ORL. Numele ei era Bilquis Sheikh. Soţul ei o părăsise de câţiva ani. Bilquis era foarte respectată în comunitatea ei. Totuşi nu reuşea să scape de simţământul apăsător de singurătate.

Medicul ei era dr. Pia Santiago, o femeie creştină cu o credinţă vie. Ea a ob­servat că Bilquis avea în mână o 
Biblie şi a întrebat-o curioasă:

- Doamnă Sheikh, ce vreţi să faceţi cu Cartea aceea?

A aflat atunci că femeia aceasta distinsă studia Biblia în paralel cu Coranul, din dorinţa sinceră de a-L căuta pe Dumnezeu. Căutarea însă nu era una uşoară. Dr. Santiago i-a spus atunci ce înseamnă dragostea lui Dumnezeu pentru ea.

După aceea s-a apropiat de Bilquis, i-a luat mâna uşor şi i-a spus pe un ton blând:

- Vorbiţi cu El ca şi cum aţi vorbi cu tatăl dumneavoastră.

Cuvintele acestea au făcut-o pe femeia musulmană să tresară ca în urma unui şoc electric. Cum era posibil ca Dumnezeu să fie ca un tată? Nu poate fi adevărat, şi-a zis ea în gând. Dumnezeu e un Tată iubitor?

Dar dacă Dumnezeu era într-adevăr ca un tată? Pe drumul spre casă, Bilquis nu a putut să-şi scoată gândul acesta din minte. Când s-a dus la culcare, nu a pu­tut să doarmă din cauza lui. Şi-a amintit cu drag cum tatăl ei lăsa totul deoparte ca să asculte ce avea să-i spună copila lui scumpă. Dar ce-ar fi dacă Dumnezeu ar fi aşa?

În final, după miezul nopţii, Biqurs s-a ridicat din pat şi a îngenuncheat pe covor, tremurând de bucurie şi de nesiguranţă. Privind spre cer, a rostit cu voce tare următoarele cuvinte: ,,0, Tată! Tatăl meu! Dumnezeu Tatăl meu!"

Bilquis nu a fost pregătită pentru valul de încredere care i-a cuprins sufletul.

Iată cum descrie ea această experienţă: "El era atât de aproape, încât am descoperit că pot să stau cu capul pe genunchii Lui, ca o fetiţă care stă la picioarele tatălui ei. Am rămas aşa, în genunchi, mult timp, suspinând încet şi plutind în dragostea Lui. Aşa am început să stau de vorbă cu El ... "

Trecutul ei nu o pregătise pentru o astfel de întâlnire cu Tatăl ceresc. Pe baza a ceea ce o învăţase cultura ei religioasă despre Dumnezeu, ea nu-şi putea ima­gina că El avea să-i satisfacă nevoile de femeie părăsită. Dar Dumnezeu a făcut exact acest lucru. El a devenit pentru ea tată, soţ şi frate.

Când circumstanţele par a-ţi sta împotrivă, Dumnezeu e alături de tine ca un Tată iubitor. El îţi spune cuvinte de încurajare. El îţi dă speranţă şi îţi alungă singurătatea cu prezenţa Sa. El te îmbărbătează ca să poti face faţă zilei de mâine. El îţi dă toată dragostea de care are nevoie inima ta.

Mark Finley

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu