duminică, 23 septembrie 2012

PRESCRIPŢII DE LA MEDICUL DIVIN


Scrie dar lucrurile pe care le-ai văzut, lucrurile care sunt şi cele care au să fie după ele. - Apocalipsa 1: 19

Când l-a vizitat pe Ioan pe insula Patmos, Isus i-a arătat nişte lucruri uimi­toare pe care i-a cerut să le consemneze în cartea Apocalipsa. Mântuitorul a ales să dezvăluie adevărurile Sale urgente pentru timpul sfârşitului unui apostol bătrân exilat. Dumnezeu a venit la el cu un mesaj puternic al adevărului, Într-unul dintre momentele cele mai grele din viaţa lui. Deşi este greu de înţeles lucrul acesta, cele mai mari daruri ale lui 
Dumnezeu sosesc adeseori când tre­cem prin provocările cele mai mari. Dumnezeul nostru este plin de surprize. În supărările noastre, El ne surprinde adesea cu bucuria prezenţei Sale.

Isus i-a încredinţat lui Ioan câteva mesaje speciale pe care să le transmită bi­sericilor atât de dragi inimii lui, dar pe care atunci nu mai avea cum să le viziteze personal.

Cele şapte biserici din Asia Mică sunt şapte adunări care se confruntă cu provocări diferite. Unele sunt sănătoase şi prospere. Altele sunt în criză. Altele sunt în prag de moarte.

Fiecare scrisoare se aseamănă cu o prescripţie medicală scrisă de Marele Medic. Isus spune: "Iată o soluţie divină la problema ta spirituală." Nu există problemă pentru care Dumnezeu să nu aibă remediu. Fiecare mesaj de la Isus se încheie cu cuvintele: "Celui ce va birui." Altfel spus, indiferent de problema pe care o ai, tu o poţi birui. Ce încurajare! Ce speranţă! Indiferent de problema cu care ne confruntăm, Domnul nostru are un remediu divin.

Prescripţia oferită de cel mai mare Vindecător din istoria lumii a fost valoroasă pentru cele şapte biserici antice din Asia Mică şi este valoroasă şi pentru noi. Aceste mesaje sunt deosebit de semnificative, deoarece noi ne confruntăm cu multe dintre problemele acestor biserici. Ele sunt provocările omeneşti de bază. Isus vine cu sugestii practice şi interesante care ne transformă viaţa.

Mesajele Sale ne ating sufletul. Ele se concentrează asupra lucrurilor esenţi El ne îndreaptă atenţia spre soluţii viabile. Isus este mai interesat să ne rezilve problemele decât să ne condamne pentru ele. Deşi mesajele destinate celor şapte biserici descriu în mod onest slăbiciunile acestor biserici, ele pun accentul pe soluţiile lui Dumnezeu.

Te confrunţi cu o problemă spirituală? Ai vreun defect de caracter? Dumnezeu are o soluţie. Şi tu poţi fi biruitor! Acceptă promisiunile Sale. Acceptă Cuvântul Său şi mergi înainte!

Mark Finley

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu