luni, 3 septembrie 2012

SĂNĂTATEA ESTE O ALEGERE


Vă îndemn dar, fraţilor, pentru îndurarea lui Dumnezeu, să aduceţi trupurile voastre ca o jertfă vie, sfântă, plăcută lui Dumnezeu: aceasta va fi din partea voastră o slujbă duhovnicească. - Romani 12: 1

În cartea sa Proof Positive [Dovada finală], dr. Neil Nedley povesteşte o experienţă interesantă despre combaterea bolii şi despre dobândirea sănătăţii maxime. Dr. Nedley i-a cerut unui pacient suspectat de boală coronariană să urce pe banda de alergare pentru un test de efort. Pacientul, pe nume Hal s-a uitat la el şi i-a zis:

- Domnule doctor, nu cred că are importanţă rezultatul acestui test. Oricum murim cu toţii; data morţii e stabilită şi nu putem face nimic ca să o schimbăm.

Harold credea că Dumnezeu hotărăşte dacă trăieşti sau mori. Viaţa se termină în momentul în care El îţi strigă numele. Nu poţi face nimic în privinţa aceasta. Harold nu este singurul om cu această concepţie. Mulţi oameni cred că sănătatea ţine de hazard, ca într-un joc de noroc.

O multitudine de dovezi ştiinţifice arată că teoria aceasta este complet falsă, pentru că nu ia în calcul modul în care stilul de viaţă ne afectează sănătatea. Cercetările demonstrează clar că există o relaţie între obiceiurile greşite de viaţă şi starea precară a sănătăţii.

Eu am convingerea că Dumnezeu vrea să fim tot mai sănătoşi şi că diavolul vrea să ne distrugă sănătatea. Apostolul Ioan a exprimat dorinţa lui Dumnezeu pentru noi în următoarele cuvinte: "Preaiubitule, doresc ca toate lucrurile tale să-ţi meargă bine, şi sănătatea ta să sporească tot aşa cum sporeşte sufletul tău" (3 Ioan 2). Ellen White scria: "Sănătatea să fie păzită cu tot atâta sfinţenie pre­cum caracterul" (Îndrumarea copilului, pag. 343).

Isus este Restauratorul. Minunile Sale din Noul Testament confirmă faptul că dorinţa Sa este aceea de a ne păstra sănătoşi. Satana este amăgitorul şi nimici­torul. El face planuri amănunţite ca să ne distrugă sănătatea. El îi amăgeşte pe oa­meni să îşi întineze corpurile şi să creadă că lucrul acesta nu are niciun efect asu­ra sănătăţii lor spirituale. Ei acceptă plăcerea temporară adusă de satisfacerea unei pofte - prin droguri, alcool, tutun, alimente nesănătoase sau imoralitate sexuală - şi, în felul acesta, îşi distrug organismul şi sufletul. Relaţia dintre minte şi corp este atât de strânsă, încât orice obicei care afectează corpul afectează şi mintea.

Dumnezeu doreşte ca noi să fim sănătoşi, nu doar pentru că El vrea să ne bucurăm de o viaţă mai bună, mai lungă, mai abundentă şi mai lipsită de boală. şi acest lucru e important, dar sănătatea nu este un scop în sine. Sănătatea nu este un obiectiv foarte înalt ce trebuie atins pentru ca să mă pot lăuda că sunt sănătos. Un scop al menţinerii sănătăţii organismului este acela de a avea o minte clară pentru a-L cunoaşte mai bine pe Dumnezeu, astfel încât mintea noastră să poată înţelege voia Sa şi să audă glasul Său. Un alt scop este acela de a avea puterea necesară pentru a le sluji altora mai eficient. Dumnezeu îşi doreşte mult să avem o viaţă sănătoasă şi productivă ca să Îl cunoaştem şi să le slujim altora cu bucurie. Sănătatea noastră este prioritară pentru Dumnezeu. El vrea ca sănătatea să devină o prioritate şi pentru noi.

Mark Finley

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu