luni, 10 septembrie 2012

IMNURILE EXPERIENŢEI - PARTEA A 4-A Aşa cum sunt


Dacă însetează cineva, să vină la Mine şi să bea. - Ioan 7:37

Imnul "Just As I Am" (Vezi imnul 178, "Aşa cum sunt".) este probabil cel mai cunoscut imn în lumea creştină. El a fost intonat la încheierea a zeci de mii de predici de evanghelizare.

George Beverly Shea l-a popularizat când a cântat acele bine cunoscute cuvinte ("Aşa cum sunt, n-aduc nimic, / decât că sângele ce-a curs / Pe mine el m-a curăţit ... / La Tine vin Hristos Isus!") după apelurile adresate de Billy Gra­ham la sfârşitul evanghelizărilor sale.

Cei mai mulţi creştini nu o cunosc pe cea care a compus aceste versuri. Is­toria ei este încurajatoare.

Charlotte Elliott era o femeie neobişnuit de talentată, o pictoriţă portretistă de excepţie şi o scriitoare de eseuri umoristice. Viaţa părea a-i merge din plin. În jurul vârstei de 30 de ani, a suferit de o boală cumplită, care a adus-o într-o stare de slăbiciune şi de depresie. Un predicator evlavios, pe nume Caesar Malan, i-a făcut o vizită. El a întrebat-o dacă avea pace cu Dumnezeu. Întrebarea aceasta a deranjat-o. Ea s-a supărat şi a refuzat să stea de vorbă cu el.

În timp ce se gândea la purtarea ei faţă de acest om al lui Dumnezeu bine cunoscut, Charlotte a început să regrete lipsa ei de politeţe şi de respect. După câteva zile s-a dus la el ca să-şi ceară iertare. I-a mărturisit că vrea să devină creştină, dar i-a spus că mai întâi trebuie să îndrepte unele lucruri. Pastorul a privit-o direct în ochi şi i-a zis:

- Vino aşa cum eşti!

Charlotte şi-a predat viaţa lui Hristos chiar în acel moment. Ea şi-a deschis inima în faţa dragostei Sale.

După paisprezece ani, ea şi-a amintit cuvintele pe care i le-a adresat cel care a condus-o la Hristos şi a compus versurile imnului "Aşa cum sunt", un imn care a condus mai multe milioane de oameni la Hristos.

Nu putem veni la Isus decât aşa cum suntem. Nu putem porni în călătoria creştină decât dacă venim la El aşa cum suntem. Acum este momentul cel mai potrivit pentru a face acest lucru!

Ellen White afirmă următoarele: "Lui Isus îi face plăcere să venim la El chiar aşa cum suntem: păcătoşi, neajutoraţi, simţind că depindem de El. Noi putem veni la El cu toată slăbiciunea noastră, cu ignoranta şi păcătoşenia noastră, căzând la picioarele Sale plini de căinţă. Slava lui Se manifestă tocmai prin faptul că ne cuprinde în braţele dragostei Sale, ne vindecă rănile şi ne eliberează de orice păcat" (Calea către Hristos, pag. 52).

Dacă nu ai venit la Isus până acum, astăzi e timpul potrivit să vii. Dacă ai venit deja la El, aşază-te astăzi din nou pe genunchi în prezenţa Sa!

Mark Finley

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu