duminică, 16 septembrie 2012

CÂND CIRCUMSTANŢELE PAR A-ŢI STA ÎMPOTRIVĂ - PARTEA A 3-A


Am fost răstignit împreună cu Hristos şi trăiesc ... , dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine. - Galateni 2:20

În viaţa lui Dudley erau prea multe lucruri în defavoarea lui. Tatăl lui şi-a părăsit familia când el avea numai 6 ani, iar mama lui trebuia să lucreze într-o fabrică : de armament. La scurt timp, mama s-a căsătorit cu un bărbat impulsiv. Dudley  nu va uita niciodată certurile aprinse de la miezul noptii, zgomotul loviturilor şi  suspinele mamei lui.

În cele din urmă, Dudley s-a dus să locuiască la bunica lui. Dar ea nu-l putea ţine în frâu. Disperată, ea l-a înscris la Academia Militară. După numai un an, el a fost exmatriculat.

La sfârşitul unei săptămâni, a făcut o plimbare până la Baza Aeriană New Castle, unde a văzut pentru prima dată de aproape un avion de luptă Mustang . Dudley a rămas ca hipnotizat. Un fost pilot s-a împrietenit cu el. 
Căpitanul James Shotwell a sesizat că băiatul era pierdut şi derutat.

Cei doi au avut discuţii lungi pe aripa unui Mustang. Într-o zi, băiatul i-a spus că vrea să abandoneze şcoala. Căpitanul i-a răspuns:

- Dud, tu eşti ca o vrabie oarbă care ştie să zboare, dar nu poate pentru că nu vede .... Tu ai tot ce îţi trebuie ca să zbori, Dud. Foloseşte ceea ce ai! Indife­rent ce faci în viaţă, trebuie să ştii clar încotro mergi!

Într-o zi, Dudley a primit o veste şocantă: James Shotwell murise într-un ac­cident: pierduse un motor în timp ce se întorcea la baza aeriană după încheierea unui exerciţiu aerian. Shotwell ar fi putut să se catapulteze şi să se salveze, dar avionul s-ar fi prăbuşit într-o zonă locuită. El a rămas în avion pentru a-l scoate într-o zonă nepopulată, dar atunci a fost prea târziu ca să sară cu paraşuta.

Atunci a înţeles Dudley pentru prima dată cât de mult însemna căpitanul Shot­well pentru el. Cuvintele lui despre vrabia oarbă i-au rămas imprimate în memorie.

Atitudinea negativă a fost atunci înlocuită cu credinţa adâncă în Dumnezeu.

Viaţa lui s-a schimbat radical, pentru că o persoană pe care a iubit-o a făcut sacri­ficiul suprem. Acel singur act de curaj a eclipsat tot trecutul lui disfuncţional. El i-a dat un nou punct de plecare.

Jertfa lui Hristos ne dă un nou punct de plecare. La cruce, noi putem începe o nouă viaţă. Noi avem "tot felul de binecuvântări duhovniceşti, în locurile cereşti, în Hristos" (Efes. 1:3). Noi, care eram morţi în greşeli şi în păcate" (Efes. 2: 1), trăim acum o viaţă nouă.

Noi îi aparţinem lui Hristos. Trecutul nostru a fost răstignit pe cruce împreună cu El. Pavel exclamă: "Am fost răstignit împreună cu Hristos" (Gal. 2:20).

Toate cicatricile, toate greşelile, toată vinovăţia, toate eşecurile au dispărut în Hristos. Când circumstanţele par a ne sta împotrivă, putem începe o viaţă nouă la cruce.

Mark Finley

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu