duminică, 2 septembrie 2012

MAI MULTĂ SPERANŢĂ


Pe când, dacă nădăjduim ce nu vedem, aşteptăm cu răbdare. - Romani 8:25

El a fost unul dintre cei mai remarcabili vorbitori din lume. Cunoscând bine 14 limbi, el şi-a împărtăşit credinţa cu turcii, hinduşii, armenii şi sirienii. El a dat mărturie înaintea şeicilor, şahilor, regilor, reginelor şi preşedinţilor americani.

Joseph Wolff era un bavarez care a călătorit la Londra, unde a studiat Biblia în profunzime împreună cu câţiva prieteni evanghelici. El a devenit convins că speranţa fericită a revenirii lui Hristos era unica soluţie la problemele omenirii. El a devenit primul mare mesager din timpurile moderne al celei de-a doua ve­niri a lui Isus. Împreună cu alţi predicatori ai Revenirii, Wolff a condus o parte semnificativă a lumii la o redeşteptare spirituală uimitoare.
Joseph Wolff credea cu tărie că revenirea Domnului nostru era aproape.

Speranţa adventă i-a schimbat viaţa. El a predicat despre ea, a susţinut-o public şi, în primul rând, a crezut-o din tot sufletul, cu fiecare fibră a fiinţei sale. Această mare speranţă l-a determinat să traverseze continente întregi în eforturile sale, misionare. Ea l-a determinat să depăşească religia tradiţională rece din vremea sa.

El a descoperit ceva cu mult mai bun - o putere spirituală autentică în speraţa revenirii Domnului nostru. Speranţa aceasta l-a condus la o pocăinţă şi la un regret adânc pentru orice lucru care îl împiedica să fie pregătit a-L întâmpina pe Domnul lui. El s-a devotat studiului adânc al Bibliei şi rugăciunii, pentru a întelege adevărurile lui Dumnezeu din vremea sfârşitului. Joseph Wolff a călătorit mai mult decât majoritatea europenilor contemporani lui. El a avut discuţii cu beduinii în apropiere de Cairo; el a proclamat Evanghelia înaintea turcilor din Alexandria; el a dat mărturie înaintea căpitanilor arabi după ce a fost capturat de bandiţi şi a studiat Scripturile împreună cu rabinii evrei din Orientul Mijlociu.

Odată a fost vândut ca sclav şi a fost condamnat la moarte de trei ori. El a fost un cercetător credincios care a reuşit să pătrundă în Islam cu Evanghelia. Vorbea fluent ebraica şi a proclamat mesajul venirii lui Mesia şi înaintea evreilor.

A produs fericita speranţă vreo schimbare în viaţa ta? Trăieşti altfel acum după ce ai crezut în a doua venire a lui Isus? Dacă ai şti că Isus ar veni mâine ai face vreo schimbare în viaţa ta?

Mărturia vieţii acestui mare om străbate veacurile şi ajunge până la noi. Eşti pasionat de revenirea Domnului! Speranţa şi bucuria revenirii Sale iminente îţi umple sufletul! Împăratul e la uşă şi lucrul acesta ar trebui să se vadă din modul nostru de a trăi!

Mark Finley

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu