joi, 20 septembrie 2012

CÂND CIRCUMSTANŢELE PAR A-ŢI STA ÎMPOTRIVĂ - PARTEA A 7-A


Cel ce este în voi este mai mare decât cel ce este în lume. - 1 Ioan 4:4

Lou se bucura de un oarecare succes la firma lui de investiţii. După moartea tatălui său, el a început să muncească, În ciuda vârstei fragede, şi să-şi croiască propriul drum în lume. Lou începuse să simtă gustul succesului. Alegerea companiilor potrivite, identificarea acţiunilor subevaluate şi a pieţelor aflate în proces de extindere, toate îl ţineau într-o activitate continuă. Lou devenise obsedat de succes. Niciodată nu putea spune că Îi era suficient.

Atunci a început să folosească fără scrupule o parte din fondurile companiei. Era hotărât să ducă o viaţă de lux şi nimic nu avea să-i stea în cale.

Dar problemele nu au întârziat să apară. El începuse să retragă bani din diferite fonduri de investiţii ale companiei, câteva mii de aici, câteva mii de acolo. Pentru ca să nu fie bănuit, a fost nevoit să muşamalizeze furtul.

Totuşi Lou mai mult pierdea decât câştiga. Într-o zi, cineva din cadrul companiei i-a dat în vileag tranzacţiile. Şeful i-a cerut socoteală. Lou putea fie să dea înapoi cele câteva mii de dolari, fie să i se intenteze proces.

La data aceea, Lou făcuse deja câteva vizite la medic din cauza unor probleme de sănătate. Medicul era un creştin care credea că în spatele afecţiunilor fizice, se ascundeau probleme spirituale. După ce au stat puţin de vorbă, Lou s-a hotărât să-şi descarce povara înaintea lui.

Medicul i-a vorbit despre o altă forţă care există în lume: forta dragostei lui Dumnezeu. I-a vorbit despre Dumnezeul care S-a dat pe Sine însuşi pe cruce. Lou a luat decizia de a-şi reclădi viaţa pe baze noi. Dorinţa lui era ca, de atunci înainte, să investească în harul lui Dumnezeu.

Lou şi-a mărturisit toate faptele înaintea şefului. Dar, mai important, el şi-a mărturisit faptele înaintea lui Dumnezeu. Fiindcă nu a putut să dea banii înapoi, a fost arestat şi judecat. El şi-a mărturisit faptele înaintea judecătorului. În cele di urmă, a primit condamnarea cu suspendare pentru o infracţiune săvârşită pentru  prima oară. În anii care au urmat, Lou a trecut prin mari dificultăţi: a fost renegat de familie şi nu a reuşit să-şi găsească un loc de muncă. Succesul rămăsese undeva departe, dar a descoperit altceva care l-a făcut cu mult mai fericit.

Şi noi putem trece prin situaţii extrem de neplăcute. Poate că vedem cum tot ce am clădit se prăbuşeşte. Dar Dumnezeu este maestru în a ne scoate din circumstanţe dificile.

Când circumstanţele par a-ţi sta împotrivă, nu uita că Dumnezeul care i-a refăcut viaţa lui Lou poate să-ţi refacă viaţa şi ţie. Şi astăzi este adevărat versetul:

 "Cel ce este în voi este mai mare decât cel ce este în lume."

Mark Finley

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu