miercuri, 12 septembrie 2012

IMNURILE EXPERIENŢEI - PARTEA A 6-A \"Bine e să crezi în Domnul\"


Domnul este aproape de cei cu inima înfrântă. - Psalmii 34: 18

Viaţa Louisei s-a schimbat într-o fracţiune de secundă. Acum stătea întinsă la soare pe o plajă din Long Island alături de soţul ei şi de fiica lor de 4 ani şi asculta valurile oceanului care se spărgeau de ţărm, iar în clipa următoare a fost cuprinsă de groază. Liniştea a fost întreruptă de strigătele disperate ale unui băiat care era pe punctul de a se îneca. Soţul Louisei a încercat să îI salveze, dar băiatul l-a tras la fundul apei. Amândoi s-au înecat sub privirile îngrozite ale Louisei şi ale fiicei lor.

Louisa Stead imigrase de puţin timp în America împreună cu soţul şi cu fiica lor, pentru a căuta o viaţă mai bună. Acum se simţea singură într-o ţară străină, lipsită de rude, prieteni sau sprijin de vreun fel. Nu avea la cine apela decât la Domnul. Trăia împreună cu fiica ei într-o sărăcie lucie. Uneori nu prea aveau ce să mănânce. Într-o dimineaţă, i s-au terminat toate rezervele: nu mai avea nici bani şi nici alimente. După ce L-a căutat pe Domnul cu sinceritate, Louisa a deschis uşa de la intrare. Spre surprinderea ei totală, a descoperit pe treapta de la intrare nişte bani şi nişte alimente lăsate la uşa lor de cineva. Cu recunoştinţă profundă, ea a compus următorul imn (Vezi imnul 245, "Bine e să crezi în Domnul"):

"Bine e să crezi în Domnul
Şi s-asculţi tot ce a zis, 
Aşteptând făgăduinţa Pentru că aşa stă scris.
Mă încred mereu în Domnul,
În Cuvântu-l încercat;
Cu al meu Isus, în viaţă
De vrăjmaş sunt apărat."

Este atât de bine să crezi în Domnul! Viaţa trăită în acest fel este scutită de multe temeri şi de multe îngrijorări. Încrederea alungă negura depresiei, care ne împiedică să vedem lumina şi ne apasă sufletul. "Când ne prindem în credinţă de puterea Lui, El va schimba în mod minunat perspectivele cele mai fără de nădejde şi mai descurajatoare. El va face aceasta pentru gloria Numelui Său" Mărturii, vol. 8, pag. 12).

La fel ca Louisa, şi noi putem să avem o viaţă plină de încredere în Domnul­. În circumstanţele dificile ale vieţii, putem cânta: "M-am deprins să cred în Domnul! Şi-s atât de fericit! ! Ştiu că e mereu cu mine! Şi va fi pân' la sfârşit." Dumnezeu cunoaşte circumstanţele în care ne aflăm. El vede. El înţelege. El nu ne părăseşte.

"Bine e să crezi în Domnul!"

Mark Finley

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu