luni, 17 septembrie 2012

CÂND CIRCUMSTANŢELE PAR A-ŢI STA ÎMPOTRIVĂ - PARTEA A 4-A


Lumina aceasta era adevărata Lumină, care luminează pe orice om venind în lume. - Ioan 1:9

Lizzie a pornit În viaţă dintr-o situaţie mai rea decât ne putem imagina. Distrusă de abuz şi neglijată în copilărie, ea a reuşit într-un final să îşi găsească scăparea în viaţa de stradă.

Când era mică, tatăl ei o obliga aproape în fiecare seară, când se întorcea de la muncă, să stea cu braţele întinse ca să o bată cu cureaua până îi dădeau lacrimile. Convingerea lui era că nu se putea să nu fi făcut ea vreo obrăznicie în ziua respectivă.

Pe măsură ce creştea, abuzul sporea. Ea era un exemplu clasic de om care nu avea nicio şansă în viaţă şi nicio şansă la o viaţă emoţională sănătoasă, din cauza abuzului suferit în primii ani din viaţă. 


Totuşi fata aceasta a contrazis toate aşteptările pesimiste. Dăm timpul înainte şi o găsim pe Lizzie transformată în Angel Wallenda, o acrobată care merge pe sârmă la înălţime împreună cu soţul ei, Steven, în faţa unui număr mare de spectatori.

Steve Wallenda era un membru al celei mai celebre familii de acrobaţi pe sârmă. Când a întâlnit-o pe Lizzie, a fost fascinat imediat de personalitatea ei plăcută şi prietenoasă. Deşi trecuse prin atâtea în viaţă, ea îşi rnenţinea atitudi­nea optimistă. Steven a ajuns să o considere un dar venit pe neaşteptate de la Dumnezeu.

Fetiţa aceea pe care un tată crud a lovit-o cu atâta brutalitate putea acum să ţină capul sus şi să îşi păstreze echilibrul pe sârmă. Şi nu numai atât!

Angel a dat dovadă de o stabilitate emoţională extraordinară. În momentul în care cancerul i-a ameninţat cariera şi viaţa, ea nu s-a resemnat. S-a recuperat şi a fost o sursă de putere pentru soţul ei. Când i-a fost amputat parţial un picior, ea nu a abandonat lupta. Ea s-a străduit să facă imposibilul. Angel a devenit singurul om din lume care a mers pe sârmă cu un picior artificial!

Steve Wallenda o descria pe Angel astfel: "Ea oferă, şi oferă neîncetat. Aşa e firea ei. Este frumuseţea ei. Ea îmi aduce aminte de un pasaj din Biblie - ea are într-adevăr «pacea lui Dumnezeu care întrece orice pricepere.»"

Indiferent de situaţia ta, indiferent ce circumstanţe ţi-ar sta împotrivă, Hristos este adevărata Lumină, care luminează pe orice om. Lumina dragostei Sale poate să îţi facă viaţa mai bună astăzi. Lumina harului Său poate străluci astăzi pe faţa ta, în ciuda împrejurărilor prin care ai trecut. Lumina Sa poate alunga bezna cea mai întunecată.

Când circumstanţele par a-ţi sta împotrivă, acceptă ca lumina lui Hristos să strălucească prin tine!


Mark Finley

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu