marți, 18 septembrie 2012

CÂND CIRCUMSTANŢELE PAR A-ŢI STA ÎMPOTRiVĂ - PARTEA A 5-A


Ei l-au biruit prin sângele Mielului şi prin cuvântul mărturisirii lor. ­Apocalipsa 12:11

Doi bărbaţi s-au confruntat odată într-o închisoare din România. Unul era un locotenent tânăr, îngâmfat, inteligent şi puternic, pe nume Grecu. Celălalt era un pastor creştin credincios, pe nume Richard Wurmbrand. Richard era slăbit şi palid. Pe faţa lui se vedeau urmele adânci ale torturii şi rivaţiunilor pe care le îndurase.

Grecu era aşezat la o masă şi ţinea în mână un baston de cauciuc, pregătit să-l interogheze din nou pe Wurmbrand. În dimineaţa aceea, a strigat la el nervos:

- Ai scris numai minciuni în declaraţie!

Refuzul lui Wurmbrand de a furniza numele prietenilor şi cunoştinţelor lui din Occident îl înfuriase.

Grecu s-a ridicat de pe scaun şi a strigat iar:

- Ajunge! Uite o foaie de hârtie. Ştim că ai comunicat codificat cu alţi deţinuţi.

Trebuie să ştim exact ce a spus fiecare dintre ei.

Locotenentul a lovit cu bastonul în masă şi i-a zis:

- Îţi dau o jumătate de oră.

După aceea a ieşit din cameră cu paşi apăsaţi.

Richard Wurmbrand stătea în faţa unei dileme teribile în timp ce se uita la foaia aibă din faţa lui. Trebuia să scrie o declaraţie, dar nu dorea să aminteasca nici un lucru care i-ar fi pus în pericol pe ceilalţi deţinuţi. Aproape tot ce scria putea fi distorsionat şi luat drept dovadă că ar fi fost spion.

În final, pastorul s-a gândit să dea o declaraţie - o declaraţie de credinţă în Isus Hristos.

El a scris următoarele cuvinte: "Sunt un ucenic al lui Hristos, care ne-a dăruit dragoste pentru duşmanii noştri. Nu am vorbit niciodată împotriva comuniştilor îi înţeleg şi mă rog pentru convertirea lor, pentru ca ei să devină fraţii mei de credinţă."

Mărturia lui Richard Wurmbrand a avut un impact puternic asupra ateului Grecu. Inima lui a fost mişcată.
Mărturisirea de credinţă a lui Wurmbrand a du la o serie de discuţii despre creştinism şi despre sensul adevărat al vieţii. În cele din urmă, Grecu s-a supus cerinţelor lui Hristos.

Mărturia noastră despre credincioşia lui Hristos este puternică: "Ei l-au birui prin sângele Mielului şi prin cuvântul mărturisirii lor" (Apoc. 12: 11).

În orice situaţie, Dumnezeu a aşezat în viaţa noastră o mărturie pozitivă pentru a-i binecuvânta pe alţii. Indiferent de circumstanţele în care te afli azi acceptă ca dragostea lui Dumnezeu să vorbească prin tine. Fie ca mărturia Sa să ­impresioneze pe ceilalţi prin viaţa ta. Când circumstanţele par a-ţi sta împotrivă acceptă ca Hristos să-ţi dea o mărturie.

Mark Finley

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu