miercuri, 8 mai 2013

Fugi!



Scapă-ţi viaţa; să nu te uiţi înapoi ( ... ) ca să nu pieri. (Geneza 19:17)

La 23 km sud-est de Neapole se află Pompei, un loc vizitat de peste 2 milioane de turişti anual. Dezgroparea lui, după aproape 1 700 ani de la distrugere, scoate la iveală luxul exorbitant al locuitorilor, care i-a adus oraşului faima celei mai căutate staţiuni romane. Avea un forum, hoteluri restaurante, bordeluri şi băi. Străzile, flancate de vile superbe, duceau la amfiteatrul care îi putea găzdui pe toti cei 20 000 de locuitori. Era o "dolce vita" despre care un trecător creştin a scrijelit pe un perete: "Sodoma şi Gomora".

În anul 62 d.Hr., un cutremur a afectat serios Pompeiul. Cei înţelepţi au prins mesajul pământului şi au părăsit oraşul. Dar cei mai mulţi au decis să-l refacă, încă şi mai frumos. Oficialii veneau să le liniştească temerile. În primă­vara anului 79, Vezuviul a început să fumege şi mici cutremure prevesteau de rău. "Staţi liniştiţi! Nu-i caz de alertă." Dar, în prima zi după Vulcanalia, Sărbă­toarea Zeului Focului, pe 24 august la prânz, Vezuviul a vărsat peste oraş un val de cenuşă fierbinte şi pietricele. Unii s-au ascuns în casă. Alţii au prins ultima şansă şi au părăsit locul. Pe la miezul nopţii, un al doilea val de cenuşă şi gaze fierbinţi de 5OO°C a învăluit oraşul, omorând instantaneu tot ce era viu, inclusiv pe cei 5 000 de locuitori rămaşi. Cenuşa de peste 3 m grosime a conservat scena, o scenă ca a judecăţii de pe urmă.

Ascultă atent! Chiar şi ieri au fost semnale. Unii le prind şi se pregătesc pentru un loc mai bun. Cei care fac din pământul acesta locuinţa lor vor reedi­ta istoria. "Mesajul pe care Dumnezeu îl trimisese pentru testarea şi curăţarea bisericii a dovedit din plin cât de mare era numărul celor a căror inimă se ataşase mai mult de această lume decât de Hristos. Erau legaţi de pământ cu legături mai puternice decât atracţiile cerului. Au ales să asculte de vocea inţelepciunii omeneşti şi s-au îndepărtat de adevărul care le cerceta inimile." (TV, p. 312)

Cine uită istoria este condamnat să o repete. "Azi" este ultimul tren.

Prinde-l, ca să scapi de focul mâniei Mielului.

CONEXIUNE La 8 mai 1902, erupţia muntelui Pele, din Martinica, a ucis peste
35 000 locuitori care zăboveau În oraşul S1. Pierre.

Lucian Cristescu, pastor, preşedintele Conferinţei Transilvania de Sud
Biblia la rând: 1Cronici 25-27

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu