vineri, 31 mai 2013

Înşelat de imitaţii


Sfinţiţi Sabatele Mele, căci ele sunt un semn intre Mine şi voi ca să ştiţi că Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru! (Ezechiel 20:20)

Dacă intri în locuinţa lui Ron Wade, din Longview (Texas), ai impresia că te afli în biroul preşedintelui SUA. Pasionat încă din copilărie de preşed­inţi, el a realizat în locuinţa sa o replică a Biroului Oval, pentru care a plătit 50 000 de dolari. Proiectarea construcţiei prezldenţiale a durat doi ani şi ju­mătate, iar construcţia, opt luni. Cu plafonul, covoarele şi mobilierul făcute la comandă, replica este aproape exactă -la 80% din dimensiunea originalului.

Deşi aproape identic, acest birou nu este locul unde lucrează preşedin­tele american. Niciodată nu-l vei găsi pe preşedinte aici, pentru că nu acesta este biroul său. Este doar o imitaţie.

Istoria creştinismului şi practicile sale sunt pline de imitaţii sau, mai bine zis, de falsuri. Unul dintre cele mai mari falsuri din istoria bisericii creştine este legat de ziua de închinare. Majoritatea creştinilor îl caută pe Dumnezeu într-o zi pe care El nu a instituit-o pentru închinare specială.

"Pentru a pregăti calea prin care să-şi aducă la îndeplinire lucrarea pe care o avea în plan, Satana îi determinase pe iudei, înainte de venirea lui Hristos, să împovăreze Sabatul cu cele mai stricte cerinţe, făcând din păzirea lui o povară. Acum, profitând de concepţia falsă cu privire la Sabat, pe care reuşise să o creeze în mintea oamenilor, i-a făcut să-l privească cu dispreţ, că e o instituţie evreiască. În timp ce creştinii, în general, continuau să păzeas­ă duminica drept o sărbătoare a bucuriei, Satana i-a determinat să facă din Sabat o zi de post, de amărăciune şi de tristeţe, pentru a-şi arăta ura faţă de iudaism." (TV, p. 42)

Ce înseamnă Sabatul pentru tine? Cum abordezi întâlnirile cu Dumnez­eu? Dacă a devenit o zi plictisitoare, care nu se mai termină sau în care nu mai termini de flecărit, eşti în pericolul de a renunţa mai devreme sau mai târziu la acest semn de apartenenţă la Dumnezeu. Roagă-te pentru tine, pentr­u familia şi biserica ta ca să redescoperiţi, individual şi împreună bucuria Sabatului, a întâlnirii cu Dumnezeu.

CONEXIUNE
În anul 321, împăratul Constantin cel Mare a instituit ziua duminicii ca zi de închinare săptămânală.

Romică Sîrbu, pastor, directorul Departamentului Educaţie, Uniunea Română
Biblia la rând: Estera 8-10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu