vineri, 10 mai 2013

Mâna dreaptă a Diavolului



Dacă te voi uita, Ierusalime, să-şi uite dreapta mea destoinicia ei! (Psalmii 137:5)

În limbajul uzual, expresia "mâna dreaptă a cuiva" înseamnă persoana cea mai apropiată, cea mai de încredere dintre toti. Importanta celui conside­rat "mâna dreaptă" a cuiva este evidentă - metafora porneşte de la impor­tanţa mâinii drepte pentru un dreptaci. Pe scurt, persoana desemnată astfel este de cel mai mare ajutor celui în slujba căruia se află.

Trecând în revistă câteva apariţii editoriale, atenţia mi-a fost atrasă de un titlu şocant: "Mâna dreaptă a Diavolului". Citind recenzia, mi-am dat seama că aparţinea genului horror (groază), fată de care nu am nicio atracţie. Am trecut mai departe, însă titlul m-a incitat. Mi-a rămas în minte. Am început să gân­desc mai departe şi am făcut o conexiune şocantă, demnă de genul horror: în biserici există creştini care sunt mâna dreaptă a Diavolului! Iată o descriere cât se poate de elocventă a acestora: "Întotdeauna a existat o categorie de oameni care se declară evlavioşi, dar care, în loc să caute să înţeleagă şi mai mult adevărul, îşi fac o religie din a căuta defecte de caracter sau erori de credinţă la cei care au păreri diferite de ale lor. Astfel de persoane sunt mâna dreaptă a lui Satana. Nu sunt puţini cei care îşi acuză fraţii. Aceştia sunt întot­deauna activi atunci când Dumnezeu acţionează şi când slujitorii Lui Îi aduc o închinare autentică. Ei pun într-o lumină falsă cuvintele şi faptele celor care iubesc adevărul şi încearcă să-l pună în practică, prezentându-i pe cei mai serioşi şi mai smeriţi slujitori ai lui Hristos fie ca înşelaţi, fie ca înşelători." (TV, p. 428 - subl. noastră)

Lecţia este evidentă: data viitoare, când vei fi ispitit să-i critici sau să-i acuzi pe cei care au opinii diferite de ale tale, gândeşte-te mai bine! Vrei să fii mâna dreaptă a Diavolului? Cu siguranţă că nu!

CONEXIUNE

În seara zilei de 10 mai 1944, în plin război mondial, Rudolh Hess, nazist de frunte şi mâna dreaptă a lui Hitler, a făcut un gest nebu­nesc: s-a urcat într-un bombardier şi a zburat spre Scoţia, pentru a-i propune un plan de pace Marii Britanii. A reuşit să ajungă, dar ni­meni nu l-a crezut. A fost arestat şi condamnat la detenţie pe viaţă.

Florian Ristea, pastor, directorul Departamentului Şcoala de Sabat/Lucrare personală.
Biblia la rând: 2Cronici 1-4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu